E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri Ukrayna krizinin bitişini kutluyor---

Wall Street endeksleri Ukrayna krizinin bitişini kutluyor

Wall Street endeksleri Ukrayna krizinin bitişini kutluyor
15 Şubat 2022 - 17:52 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna sınırından asker çekeceğini duyurmasının ardından ABD borsaları yükselişe geçti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin yumuşamasına ilişkin işaretlerin ardından Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,06 yükselişle 34.933,18 puanda, S&P 500 Endeksi %1,13 artışla 4.451,46 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,54 yükselişle 14.003,63 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0585 yükselişle %2,047 seviyesinde değerleniyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, yakın zamanda Rusya'nın güney ve batı askeri bölgelerine gönderilen askerlerin tatbikatlarını tamamladığını ve geri gönderilmeye başlandığını duyurdu. Açıklamanın ardından jeopolitik gerginliğin azalmasının etkisiyle, ABD Batı Teksas petrol fiyatları %3 değer kaybetti. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri de %2,04 seviyesine tekrar yükseldi. Rus hisselerine yatırım yapan ve ABD borsalarında işlem gören Van Eck Russia ETF’si açılış öncesinde %5 sıçradı.

LPL Financial Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick CNBC’deki açıklamasında, “Rusya ve Ukrayna arasında tırmanan gerginliğin azalması bugün genel olarak piyasaların yükselmesine yardımcı oluyor. Ancak bu tek iyi haber değil. ABD’de Kovid vakaları Ocak ayı zirvesinden bu yana %80 oranında azaldı. Bu aynı zamanda yeniden açılma ekonomisinin yoluna devam edeceğinin bir başka göstergesi” ifadelerine yer verdi.

Havayolu ve kurvaziyer gemi şirketlerinin hisseleri açılışta borsalardaki yükselişe öncülük etti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre American Airlines hisseleri %6,91 yükselişle, kurvaziyer gemi şirketi Carnival hisseleri %6,28 artışla güne başladı. Günün kaybedenleri ise petrol fiyatının düşüşünden etkilenen enerji şirketleri oldu. ExxonMobil hisseleri %1,65 değer kaybetti.

Ukrayna krizine ek olarak, yatırımcılar Salı günkü enflasyon tablosuna bir kez daha göz attı.

ABD’de üretici fiyat endeksi, Dow Jones'un %0,5'lik tahminine karşılık aylık bazda %1 oranında arttı. Nihai mal ve hizmet taleplerini ölçen endeks on 12 ayda %9,7 oranında yükseldi. Gıda, enerji ve ticaret hizmetleri hariç tutan çekirdek ÜFE rakamları ise aylık bazda %0,9 artarak %0,4 oranındaki piyasa tahminlerini geride bıraktı.

Putin: Avrupa'da savaş istemiyoruz

 

ABD'de imalat endeksi pozitif

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD'de ÜFE beklentilerden şaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)