E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜreteceksin, satamayacaksın: Elektrikte yeni karar---

Üreteceksin, satamayacaksın: Elektrikte yeni karar

Üreteceksin, satamayacaksın: Elektrikte yeni karar
25 Temmuz 2023 - 11:07 borsagundem.com

EPDK'nın kendi elektriğini üretmek isteyenlerle ilgili aldığı karar neticesince, serbest bölgelerde ihtiyacı için elektrik üretmek isteyen tüzel kişilere üretim lisansı verilecek. Ancak üretilen elektrik satılamayacak.

Elektrik piyasasına ilişkin mevzuat ve Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğünün ilgili yazısı çerçevesinde, serbest bölgelerde, bakanlık tarafından olumlu görüş verilmesi kaydıyla, sadece kendi ihtiyacını karşılamak üzere, elektrik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere önlisans veya üretim lisansı verilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, üretim lisanslarına konu tesislerde ihtiyaç üzerinde elektrik üretilmesi durumunda bu elektrik hiçbir şekilde satışa konu edilmeyecek.

Söz konusu bölgelerde kurulan lisanssız üretim tesisleri hakkında, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında işlem tesis edilecek.

Ayrıca, söz konusu bölgelerde yer alan mevcut üretim tesisleriyle ilgili olarak lisans tadil talepleri kapsamındaki iş ve işlemlere devam edilecek. (Dünya)

EPDK'den doğalgaz zammı açıklaması

 

EPDK'nın YEKDEM maliyet kararı Resmi Gazete'de

 

EPDK temmuz ayı elektrik tarifelerini belirledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu25 Temmuz 2023 16:00

    Fazladan üretilen enerjiyi bedava olarak devlete vereceksin, devlet satacak diyor kanun. Ne güzel memleket.

  • azmi25 Temmuz 2023 13:33

    Aman ne güzel. Sitenin çatısına dünya para verip GES kururacağım. Fazla gelen elektriği komşu siteye satamayacaksam ,ne diye masrafa gireyim. Ges şirketine para kazandırayım. Para kazanamazsa da işçileri işten çıkarsın..., zincir bozulsun. Anlamadım ben bu anlayışı

  • Sebuge25 Temmuz 2023 13:22

    hem enerjide dışa bağımlıyız diyoruz hem de fazla üretim yapmasın fabrikalar diyoruz. nasıl mantık anlamadım. o zaman parayla lisans ver devlette kazansın ama fabrikalarda enerji satabilsin.

  • okiman0725 Temmuz 2023 13:07

    önce teşvik et gaz ver sonra satamazsın de... hissedarları da mağdur eder, bu işe başlayanları da. ayıp. tabi yandaşlar nasıl kazanacak o zaman ????

  • okuyucu25 Temmuz 2023 11:55

    Okudum, anlayamadım. Şirketler ne yapacak? Üretim sahası dışında üretmiş olduğu elektrik satılmayacak mı?

  • okiman0725 Temmuz 2023 13:12

    sağ gösterip sol çaktılar yine...