E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜrdün'de ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldürüldü---

Ürdün'de ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldürüldü

Ürdün'de ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldürüldü
28 Ocak 2024 - 20:33 borsagundem.com

ABD'nin Ürdün'de bulunan El-Tanf üssüne insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 asker öldü, 25 asker yaralandı. Ürdün saldırının topraklarında gerçekleşmediğini açıkladı

ABD Başkanı Biden, "Ürdün'de Suriye sınırı yakınlarında insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askeri öldü, 25 asker yaralandı." dedi.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Ürdün'de ABD karakoluna saldırı düzenlendiğini, ölü ve yaralı ABD askerlerinin olduğunu aktardı.

ABD'li yetkililer karakola insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 askerin yaralandığını söyledi.

BIDEN, AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında konuşlanan ABD güçlerine yönelik saldırı düzenlendiğini duyuran Biden, "Saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.

ÜRDÜN: SALDIRI TOPRAKLARIMIZDA OLMADI

Ürdün'de hükümet sözcüsü ise saldırının Ürdün topraklarında değil, Suriye'de gerçekleştiğini söyledi. Hükümet sözcüsü, saldırının Suriye'deki ABD El-Tanf üssünü hedef aldığını belirtti.

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTİN: KARŞILIK VERECEĞİZ

ABD Savunma Bakanı Austin:,"(Ürdün-Suriye sınırı) ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz." dedi.

ABD ve İngiltere'den Husi hedeflerine saldırı

ABD ve İngiltere, Husilere yeni bir saldırı gerçekleştirdi

ABD üssüne bir saldırı daha

ABD'de okula silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

İran'da 103 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Hizbullah'tan İsrail'e füzeli saldırı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Ocak 2024 22:57

    roket ögnderir öc alıcam der ise abd pıyasalar arap saçı yine... sözde gerilimi düşürmek ve tehditkar saldırıları engellemek adına abd asker gönderoyor ortadoğuya... Gazze olaylarında israil için destek için.. bu duruma rağmen askeri kayıp verıyor ise, cezalandıracak birilerini bulacaktır. Gerilim geltirir bu durumda. yoksa abd prestıjı yerlerde olacak ve devamı gelecektır. saldıran kişi ve kişilerde hala ben yağtım diyemıyor oda ilginç.. istihbarat olmaması olayı anlayamamasıda bi garip

  • Bik28 Ocak 2024 21:08

    İran'a büyük bir fatura çıkacak görünüyor.