E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve İngiltere, Husilere yeni bir saldırı gerçekleştirdi---

ABD ve İngiltere, Husilere yeni bir saldırı gerçekleştirdi

ABD ve İngiltere, Husilere yeni bir saldırı gerçekleştirdi
20 Ocak 2024 - 00:51 borsagundem.com

ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentindeki El-Cebbane bölgesine iki saldırı düzenledi. ABD tarafından yapılan açıklamada saldırıların savunma amaçlı gerçekleştirildiği belirtildi

ABD ve İngiltere’nin Yemen'deki İran destekli Husilere yeni bir saldırı düzenlediği açıklandı.

Yemen’deki Husilere bağlı El-Mesira TV'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ABD ve İngiltere'nin bölgeye yeni bir saldırı düzenlediği bilgisi yer aldı.

ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentindeki El-Cebbane bölgesine iki saldırı düzenlediği kaydedilirken, saldırının sonuçları hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Husilerin söz konusu açıklamasına ilişkin ABD ve İngiltere makamlarından henüz açıklama yapılmadı.

ABD AÇIKLAMA YAPTI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın brifinginde, Yemen'deki Husilere yönelik son saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Kirby, ABD kuvvetlerinin Yemen'de Husilere ait gemisavar balistik füze rampalarına 3 saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarla Kızıldeniz'deki gemi trafiğinin biraz daha güvenli hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Söz konusu saldırıların "savunma amaçlı" olduğunu savunan Kirby, ilgili füze rampalarının ateşlenmeye hazır konumda olduklarını ifade etti.

Son saldırılar, 12 Ocak'ta ABD ve İngiltere'nin ilk ortak saldırısının ardından Husilere yönelik 6. saldırı dalgası olarak kayıtlara geçti.

Husiler duyurdu: Bir ABD gemisi daha tam isabet vuruldu

 

Husiler, ABD gemisini vurdu

 

Yemen, ABD'nin 'Husi' kararı sonrası açıklama yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv20 Ocak 2024 10:48

    bu yapmış oldugunuz kötülükler döner dolaşır sizi bulu ergeç  dünyanın en itibarsız en riyakar enyalancı devletleri enlanet