E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜNLÜ & Co'dan yatırımcılara alternatif getiri fırsatı---

ÜNLÜ & Co'dan yatırımcılara alternatif getiri fırsatı

ÜNLÜ & Co'dan yatırımcılara alternatif getiri fırsatı
05 Ocak 2017 - 12:11 borsagundem.com

ÜNLÜ & Co'nun bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı yatırımcılara, piyasadaki mevduat faizinden daha avantajlı bir kazanç sağlamayı amaçlarken diğer taraftan alternatif getiri fırsatı da sunuyor

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, döviz almak isteyen yatırımcılara yönelik ürünlerine bir yenisini daha ekledi.

Mevcut TL faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi hedefleyen ve kurun düşmesi durumunda yatırımını dövize yönlendirmek isteyen yatırımcılar için 5 Ocak Perşembe günü ihracı gerçekleştirilecek olan bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı (DCD muadili YBA), yatırımcılara beklentilerine göre kur hareketlerinden yararlanmanın yanı sıra piyasadaki mevduat faizinden daha avantajlı bir getiri sunmayı amaçlıyor. 

Yatırımcıya özel tasarlanabilen ürün…

ÜNLÜ Menkul tarafından 35 gün vadeli örnek getiri hesaplamasına göre; eğer mevduat sahibi TL pozisyonundaysa ve TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi düşünüyorsa, spot kur 3,57 alınıp vade sonunda 3,47 üzerinde kalırsa brüt %15,11 kazanacaktır. Anaparası ise TL olarak ödenecektir. Kur vade sonunda 3,47’nin altında kalırsa, yatırımcı yine yıllık brüt yüzde 15,11 kazanıp orijinal yatırım tutarı 3,47 kurundan dolara dönecektir. **

YBA’nın, yatırımcısına Türk Lirası anaparasını belirli bir vadede ve belirlenen bir kurdan dolara çevirme hakkı ve aynı zamanda karşı tarafa da satma hakkı verdiğini söyleyen ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan, ürünün bireysel yatırımcıya alternatif getiri fırsatı ve yüksek mevduat faizi elde etme imkanı sağladığını belirtti.

GülkanBu ürünümüz elinde Türk Lirası bulunduran, yüksek kurdan dolar almak istemeyen ama düştüğü taktirde almayı düşünen yatırımcılara yönelik olarak tasarlandı. Yatırımcı bu ürünle Türk Lirası tuttuğu sürede elde ettiği mevduat faizinden daha yüksek bir mevduat faizi elde etme imkanına sahip” diye konuştu.

Yapılandırılmış borçlanma araçlarıyla finansal piyasaların derinleşmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarının altını çizen Gülkan, yatırımcıların getirilerini artırma arayışına uygun olarak yeni ürünler tasarlamaya her zaman önem verdiklerini söyledi.

Gülkan “Yapılandırılmış borçlanma araçları; türev araçlar ya da birkaç farklı finansal enstrüman ile bir araya getirilerek yatırımcıların stratejilerine uygun hazırlanan finansal ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Bireysel yatırımcıların tek başına ulaşamayacağı bu ürünler yatırımcıların risk ve beklentileri doğrultusunda istenilen vadede kişiye özel olarak tasarlanabilme imkanı tanıyor.

Beklenenin üzerinde gelen 2016 Aralık enflasyon rakamlarını da dikkate aldığımız bu günlerde ve kurun yukarı gitme riskinin ağır bastığını düşündüğümüzde halen elinde TL bulunduran ancak yüksek kurdan dolar almak istemeyen ama düştüğünde pozisyon almayı düşünen yatırımcılara yönelik YBA tavsiyemizi koruyoruz” dedi.

** Vade sonu kuru TSİ 15:00 Reuters usdtry kuru kabul edilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)