E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUmman'ın yeni sultanı açıklandı---

Umman'ın yeni sultanı açıklandı

Umman'ın yeni sultanı açıklandı
11 Ocak 2020 - 13:22 borsagundem.com

Sultan Kabus bin Said'in hayatını kaybetmesinin ardından Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said, Umman'ın yeni sultanı oldu

Umman resmi televizyonunun haberine göre, Sultan Kabus'un vefatının ardından Umman Sultanlığı Milli Güvenlik Konseyi ve Sultan ailesi boş kalan makama kimin geleceğini belirlemek için bir araya gelerek Sultan Kabus'un tahta geçmesi için önerdiği ismin yer aldığı zarfı açtı.

Zarfta ülkenin başına Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said'in geçmesinin vasiyet edildiğinin öğrenilmesi üzerine sultan ailesi Heysem bin Tarık'ı Umman Sultanı olarak atadı. Heysem bin Tarık yemin ederek görevine başladı.

Sultan Kabus'un amcasının oğlu olan Bin Tarık (66), 2002 yılından bu yana Kültür ve Miras Bakanı olarak görev yapıyordu. Bin Tarık, aynı zamanda Sultan Kabus'un özel temsilcisi olarak görevler üstlendi.

Umman Sultanı Kabus bin Said'in 79 yaşında vefat etmesinin ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti.

Umman'da 3 günlük yas! Sultan Kabus öldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çirkin adam11 Ocak 2020 20:29

     (6) 

  • The End. 11 Ocak 2020 17:47

    Dünyada en büyük zenginlik adil paylaşmaktır. Bunu yapamayan ülkelerin sonu kötü. Biz dahil. Hem Müslüman olacaksın hem her naneyi yiyeceksin. Torunlar 1 dilim ekmeye muhtaç olunca devlet bile kalmaz.

  • AHMET ÖZBİR11 Ocak 2020 14:03

    ÜÇ günlük dünya, asgari ücretli de olsan Umman'a Sultan da olsan sonuç ölüm. Kaç yaşında vefat etmiş 79, rahmetli babam emekçi idi, çileli bir hayat sürdü 81 yaşında vefat etti. Velhasıl dostlar Rabbim'in taadirine kimse karşı koyamaz. Vakit geldiğinde ne bir dakika öne alınır ne bir dakika sonraya tehir edilir. Şu fâni dünyada kalb kırmamaya, Ötelere hazırlanmaya azami gayret göstermeliyiz.

  • Kula kul 11 Ocak 2020 17:40

    hem böyle yazarsın hem de kainatın reisi, yolumuz yolun, ölelim, yuvarlanalım, takla atalım yazar durursun. Akıl sağlığın ne alemde, Alllaha sadece Allah'a kul olmayı ogrenemediniz yancılar

  • salih11 Ocak 2020 14:58

    Eyvallah kardeşim. Ne güzel yazmışsın.