E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına çağrı---

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına çağrı
06 Mart 2022 - 16:00 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukraynalıların barış istediğini belirterek, “Rusya halkına sesleniyorum; bu geri dönüşü yok kayıplar olmadan kötülüğü yenmenin hala mümkün olduğu dönem. Sessiz kalmayın." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 11. gününde iki ülkenin halkına video mesaj yoluyla seslendi.

Ukraynalıların geleceğini kazandığını şu anda ise sadece bugünü için mücadele verdiğini belirten Zelenskiy, Rusya halkına da “sessiz kalmayın” çağrısı yaptı.

Zelenskiy, “Rusya Federasyonu vatandaşları, şu anda tamamen aynı seçimi yapıyorlar. Bu günlerde ve bu saatlerde, yaşam ve kölelik arasında, bugün ve yarın, belki önümüzdeki hafta. Bu, geri dönüşü yok kayıplar olmadan kötülüğü yenmenin hala mümkün olduğu bir dönem." ifadesini kullandı.

Rusya halkının bu imkanı kaçırmaması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Biz Ukraynalılar barış istiyoruz. Bu sadece Ukrayna’nın değil sizin ülkeniz için de bir mücadele. Şimdi susarsan, daha sonra senin yerine sadece yoksulluğun konuşur. Sessiz kalma.” dedi.

Zelenskiy, dün ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Kendisine kararlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bu saldırganlığa karşı yeni yaptırımlar demek. Onun öncesinde Amerikan Kongre üyeleriyle konuştum. Görüşmede, her iki taraftan 200'den fazla temsilci vardı, samimilerdi, bize yardım etmek için fazla ilgililer. Güvenimizi katlayan konuşmalardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus işgal güçlerinin ülkesinin en büyük şehirlerinden olan Odessa’ya saldırma hazırlığında olduğunu bildiren Zelenskiy, “Odessa’yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Ruslar her zaman Odessa’ya gelirdi. Şimdi sıcaklık ve samimiyetle karşılandıkları Odessa’ya karşı füzeler mi? Bu, tarihi bir suç olacaktır.” diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni açıklamalar

Ukrayna: Hayatını kaybeden Rus askeri sayısı 10 bini aştı

Ukrayna'ya savaş uçağı verilecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena06 Mart 2022 17:53

    katil korkak putin allah belanı versin

  • Gerçekler06 Mart 2022 23:44

    Katiller İraki bombalarla yerle bir eden, dünyada aynı ırk aynı din insanları birbirine kırdırıp ellerini ovuşturup silah satan, teröristleri besleyip tirlar dolusu silah verip kardeşimize , bize doğrultanlardır. Gerçek katil kim ?

  • baran06 Mart 2022 17:06

    Gerçekten çok zor bir durum.