E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni açıklamalar---

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni açıklamalar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni açıklamalar
06 Mart 2022 - 14:35 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri müdahalesinde 11. güne girildi. Çatışmalar devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy son yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın hava sahası güvenli hale getirilmek için kapatılmalı” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 11. gününde de devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yeni açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, “ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüm. Bana Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar hazırladıklarını söyledi. Terör devletinin para kazanabileceği tek bir liman olmamalı” dedi. Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineleyen Zelenskiy, “Aslında sorunun çözümü basit. İraden varken Ukrayna'nın hava sahası güvenli hale getirilmek için kapatılmalı” şeklinde konuştu.

“BU İŞGALE ZALİMCE, ALAYCI BİR ŞEKİLDE HAZIRLANDILAR” ”

Devlet Başkanı Zelenskiy, esir alınan Rus askerlerinin ifadelerinin alındığını belirterek, “Askerlerimiz tarafından esir alınan Rus askerleri konuşturuluyor. Bunların arasında şehirlerimizi bombalayan uçakların pilotları da var. Onların anlattıklarını duyuyoruz. Bu planlar dün yapılmadı. Bu doğaçlama bir plan değil. Bu işgale zalimce, alaycı bir şekilde hazırlandılar” dedi.

Rusların, Ukrayna'daki diğer kentleri de bombalamaya hazırlandığını duyuran Zelenskiy, “Odessa’yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Odessa'yı ve tüm kentlerimizi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Zelenskiy açıklamasının devamında saldırılardan dolayı zarar gören kentlerin altyapılarının iyileştirilmesi, yıkılan evler ve zarar gören tüm mülkler için fon hazırladıklarını sözlerine ekledi.
(Sözcü)

Zelenskiy'den yeni açıklama: Ukrayna'yı kurtaracağız!

Ukrayna: Hayatını kaybeden Rus askeri sayısı 10 bini aştı

İngiltere Savunma Bakanlığı: Ukraynalılar Rus ordusunu şaşırttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali07 Mart 2022 00:30

    Hiç bir insanoğlu ne isterse onu yapma hakkına sahip değildir.Bu dünyada her şeyi kusursuz yaratan ALLAH c.c. ise ve yaratığı tüm canlılara nimetleri veriyorsa....Sizler neyi paylaşamadınız.petrol vermiş...doğal gazı vermiş..kömür vermiş...toprak vermiş...

  • Cego06 Mart 2022 15:04

    Putin ne isterse onu yapar.