E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUcuz kalan borsada ralli beklentisi---

Ucuz kalan borsada ralli beklentisi

Ucuz kalan borsada ralli beklentisi
03 Temmuz 2020 - 11:35 borsagundem.com

UBS bankası hem korona virüs hem brexit riskleriyle birlikte görece ucuz kalan Londra borsasının çok hızlı bir şekilde toparlanacağını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan İsviçreli banka UBS, İngiltere’nin kasvetli ekonomik görünümüyle borsasının aşırı ucuz kaldığını ve Kovid-19 sonrası en hızlı toparlayan borsalardan biri olacağını söyledi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasıyla başlayan ekonomik durgunluk, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan karantina tedbirleri ile derin bir ekonomik krize dönüştü. İngiltere’nin en büyük ticari ortağı AB ile nasıl bir ilişki kuracağı konusunda halen bir anlaşmaya varamamış olması da borsalardaki Nisan ve Mayıs aylarındaki ralliyi görece kaçırmasına neden oldu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) haziran ayı Ekonomik Görünüm Raporu’nda İngiltere’nin görünümüne ilişkin oldukça karamsar bir tablo çizilmesi dikkati çekiciydi.

Raporda yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının barış zamanında "yüzyılın en büyük ekonomik krizini" tetiklediğini belirtilerek, İngiltere’de bu yıl OECD ülkeleri içerisinde en sert daralmanın beklendiği kaydedildi.

İsviçreli bankanın stratejistleri İngiliz hükümetinin ekonomiyi düzeltmek için attığı adımların ve altyapı harcamalarına 5 milyar sterlin ayırmasının ardından Londra borsasındaki yükselişin ivme kazanacağını söyledi.

Bankanın Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, ABD’nin orta ölçekleri şirketleri, Alman sanayisi ve tüketici harcamalarının normale dönmesiyle İngiliz varlıklarının yukarı yönlü hareket edeceklerini tahmin ettiğini belirtti.

Stratejist ayrıca yatırımcıların ABD başkanlık seçimiyle birlikte güvenli liman olarak gördüğü dolar yerine sterlini tercih edeceğini ve bu durumun da borsalara pozitif yansıyacağını iletti.

Borsalardaki iyimserlik arttı

Borsa haftanın son günü temkinli iyimser

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)