E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki iyimserlik arttı---

Borsalardaki iyimserlik arttı

Borsalardaki iyimserlik arttı
03 Temmuz 2020 - 09:56 borsagundem.com

Ünlü sunucu Jim Cramer'a göre beklenenden gelen ABD istihdam verileri borsalardaki iyimserliği arttırdı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’in ünlü sunucusu Jim Cramer geçtiğimiz gün açıklanan ABD istihdam verilerinin Wall Street uzmanlarının beklediğinden iyi gelmesini borsalardaki iyimserliği artırdığını söyledi.

Şirketlerin tekrardan yeni istihdam alanları açtığına insanların inanmadığını kabul eden Cramer, şaşırtıcı olsa da veriler doğru olduğunu ve yatırımcıların risk iştihanını artırdıgını belirtti.

ABD'de ekonominin virüs pandemisi sonrası yeniden açılmaya başlamasıyla tarım dışı istihdam Haziran'da 4.8 milyonla tahminlerin çok üzerinde arttı, işsizlik oranı yüzde 13.3'ten yüzde 11.1'e geriledi. Beklenti istihdamın 3.05 milyon artması, işsizlik oranının yüzde 12.5'e gerilemesiydi. Önceki iki ayın verisi toplam 90 bin yukarı yönlü revize edildi. Ortalama saatlik kazançlar aylık yüzde 1.2 ile tahminlerden fazla düşerken yıllık bazda yüzde 5 ile 5.3'lük tahminlerin altında arttı. İşgücüne katılımı oranı yüzde 60.8'den yüzde 61.5'e yükseldi.

Trump: 3. çeyrek fantastik olacak

ABD Başkanı Donald Trump, istihdam verisi sonrası Beyaz Saray’da basın toplantısı gerçekleştirdi ve beklenenden iyi gelen verileri ‘tarihin en iyi verileri’ olarak aksetti.

İşsizlik oranının son bir ayda 4,8 milyon istihdam yaratılmasıyla yüzde 2’den fazla düşüşle yüzde 11,1’e gerilediğini söyleyen Trump, “Bugünkü veriler ekonomimizin tekrar kükremeye başladığının kanıtıdır. Bunlar tarihi rakamlar” diye konuştu.

Son beş ayda 7,5 milyon istihdam yaratıldığını ve KOBİ’lerin yüzde 80’inin açıldığını söyleyen Trump “Hisse piyasaları da harika durumda” dedi ve “Vergi artırmak isteyen bir ABD başkanıyla bunun tamamı gider” diyerek seçmenlere Joe Biden seçilirse ekonominin kötüye gideceği ve hisse piyasalarında düşüş olacağı mesajını verdi. Yeni teşvik paketi üzerinde çalıştıklarını belirten Trump, “Fantastik bir üçüncü çeyrek göreceğiz” dedi.

Küresel piyasalara göre en kötü geride kaldı

ABD piyasaları kapalı, gözler Türkiye enflasyon verisinde…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)