E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Hisse senetlerindeki boğa koşusu sürmeyecek---

UBS: Hisse senetlerindeki boğa koşusu sürmeyecek

UBS: Hisse senetlerindeki boğa koşusu sürmeyecek
05 Temmuz 2023 - 11:51 borsagundem.com

ABD borsalarındaki boğa koşusu yatırımcılar için hala kalıcı bir görüntü çizmiyor. Yüksek faiz oranları ve yavaşlayan büyüme, rallinin önündeki en büyük engeller olarak kabul ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yaşanan yapay zeka güdümlü rallinin pili tükenmiş olabilir. UBS, yüksek faiz oranları ve yavaşlayan ekonomik büyüme gibi faktörlerin, borsalardaki boğa koşusunu frenleyeceğini düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, UBS, hisse senetlerinin yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği boğa koşusunun sürmeyeceğini söylüyor. UBS’e göre, yüksek faiz oranları ve yavaşlayan büyüme borsa rallisini sona erdirecek.

Ralliye güvenmek hata olabilir

Yahoofinance’ten George Glover’ın haberine göre, UBS'e göre, hisse senetlerinin yılın ilk yarısındaki güçlü boğa koşusunun çok daha uzun süre dayanacağına güvenmemek gerekiyor.

İsviçre bankası Salı günü yaptığı açıklamada, hisse senetlerinin mevcut kazanımlarının, Fed'in daha fazla sıkılaştırma tehdidi veya mevcut piyasa iyimserliğini mahvetmesi muhtemel zayıf ekonomik veriler nedeniyle sürdürülemez olduğunu kanıtlayacağını öne sürdü.

Borsalar canlılığını yitirecek

UBS CIO'su Mark Haefele liderliğindeki bir ekip, paylaştığı notta, “Yatırımcılar yılın geri kalanında daha cansız borsa performansı için pozisyon almalı” dedi.

Analistler, "Daha yüksek faiz oranları, birkaç hayal kırıklığı yaratan ekonomik rakam veya hisse senedi piyasası duyarlılığındaki bir değişiklik, ABD'nin büyüme direnci ve onun temelleri hakkındaki iyimserliği hızla ortadan kaldırabilir" diye ekledi.

1983’ten bu yana en iyi ilk yarı performansı

Hisse senetleri, 2023'ün ilk altı ayında, yapay zekaya yönelik büyük bir ilgi dalgasıyla güçlenerek yükseldi. S&P 500 Endeksi yüzde 16 oranında artarken teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite, 1983 yılından bu yana en iyi ilk yarısını geçirdiği 2023 yılının başından bu yana yüzde 32 oranında değer kazandı.

Ancak bu ralli, artan faiz oranlarının olduğu bir ortamda ve birçok ekonomistin ilk çeyrekte GSYİH büyümesinin yalnızca yüzde 1,1 seviyesinde gerçekleşmesinin ardından, yılın ikinci yarısında bir resesyonun ekonomiyi vurabileceğinden endişe duyduğu bir zamanda geldi.

Yapay zeka patlaması yakında sona erebilir

Haefele'nin ekibi, Nvidia, Tesla ve Meta Platforms dahil olmak üzere Big Tech hisselerinin üç haneli kazançlar elde etmesine yardımcı olan yapay zeka patlamasının bile yakında sona erebileceğini söyledi.

S&P 500'ün aslında geçen ay daha dar ve büyük sermayeli hisse senedi grubundan daha iyi performans gösterdiğine dikkat çeken bankanın analistleri, “Haziran ayında mega sermayeli yapay zeka hisselerinin konsolide olduğuna ve rallinin geri kalan hisse senetlerine doğru genişlediğine dair işaretler vardı” diye yazmıştı.

Hisse senedi rallisini takip etmek giderek zorlaşıyor

 

Borsa rallisinin sonunu FED mi getirecek?

 

Ralli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?

 

Ralli, düşüş yanlılarını bahaneler üretmeye zorluyor

 

Yapay zekâ rallisi borsadaki kötü haberleri saklıyor

 

Rallide yüksek momentum ters tepebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)