E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTwitter'ın kârında reklam kaybı---

Twitter'ın kârında reklam kaybı

Twitter'ın kârında reklam kaybı
25 Ekim 2019 - 07:33 borsagundem.com

Sosyal paylaşım ağı Twitter dün üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket 6 milyon yeni kullanıcı kazanmasına rağmen kârını artıramadı. Şirketin reklam politikasında yaptığı düzenlemenin kârın artmamasına yol açtığı bildirildi

ABD merkezli dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağlarından Twitter'ın dün açıkladığı üçüncü çeyrek bilançosunda artan kullanıcı sayısına rağmen kârının değişmediği dikkat çekti. 

Twitter, 2019’un üçüncü çeyreğinde 6 milyon yeni kullanıcı kazanmayı başardı. Ancak bu yeni kullanıcılar, şirketin bilançolarına gözle görülür bir etki yapamadı. Mikro blog servisinin net kârı, bir önceki çeyrekte olduğu gibi, 37 milyon dolar seviyesinde kaldı. Bu durağanlık, Twitter’ın bir “büyüme sorunu” olduğuna işaret ediyor.

6 milyonluk kullanıcı artışının 5 milyonluk kısmını ABD dışından Twitter’a katılan kullanıcılar oluşturuyor. Twitter’ın 145 milyonluk kullanıcı tabanının 15 milyonu ABD’de yaşarken, 115 milyonu dünyanın diğer ülkelerine yayılmış durumda.

Bir önceki çeyreği 841 milyon dolar gelirle kapatan mikro blog servisi, üçüncü çeyreği ise 829 milyon gelirle tamamladı. Reklam etkileşimlerinde yüzde 23 oranında bir artış olmasına rağmen gelirin düşmesi dikkat çekiyor. Twitter'dan verilen bilgiye göre, reklam hedefleme sisteminde yapılan bir düzeltme işlemi ve hem sistem hem de çalışan maliyetlerinin artması bu duruma sebep oldu.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, temmuz ve ağustos aylarında büyük bir etkinlik veya tanıtımın olmaması da kârlılığı düşüren sebepler arasında yer alıyor. Bu da, şirketin başarısının olaylara ve etkinliklerle bağlantılı olduğunu gözler önüne seriyor.

Twitter'ın, 2020 Olimpiyat Oyunları için yaptığı içerik anlaşmalarının da bilançolarına olumlu bir etki yapmasını hedefliyor.

Twitter, reklam politikasında değişikliğe giderek devlet kontrollü medyadan reklam kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Mikro blog servisi, kullanıcılarının telefon numaralarını “yanlışlıkla” reklam hedeflemesinde kullanması konusuna ise tahmin edileceği üzere değinmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)