E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTutucu davranan yatırımcı fırsatları kaçırabilir---

Tutucu davranan yatırımcı fırsatları kaçırabilir

Tutucu davranan yatırımcı fırsatları kaçırabilir
02 Nisan 2020 - 11:00 borsagundem.com

Milyar dolarlık fonları yöneten Meghan Shue, borsada henüz dip seviyesine ulaşılmadığını, düşük fiyatlardan hisse almakta tutucu olanların büyük fırsatlar kaçıracağı söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

107 milyar dolarlık varlığı yöneten Wilmington Trust’un yatırım stratejisti Başkanı Meghan Shue, borsalarda virüs kaynaklı yeni dip seviyeleri görebileceğimizi söyledi.

Varlık yönetim şirketi Wilmington Trust’un yatırım stratejisti Meghan Shue, korona virüsün yayılmaya devam etmesiyle birlikte borsalardaki kayıpların devam edeceğine inandığını belirtti.

CNBC’nin Trade Nation programına katılan Shue, ikinci çeyrekte ABD ekonomisinde %15 ile %30 arasında küçülme görebileceğimizi ve bu durumun yatırımcıları belirsizliğe sevk ettiğini söyledi.

Küresel piyasalar, korona virüs pandemisinden dolayı şirketlerin beklenenden daha uzun süre kapalı kalacağı korkusu üzerine geçtiğimiz gün çakıldı. Yine de Shue’ye göre piyasalar virüsün fiyatlandırması henüz yapmadı.

Virüsün etkilerinin üçüncü çeyrekte bile görüleceğini söyleyen Shue, rahatlamak için daha fazla veriye ihtiyacımız olduğunu söyledi. Korona virüs kaynaklı ölümler azaldığında piyasaların keskin bir şekilde artışa geçeceğini belirten Shue, yatırımcılara tutucu davranırlarsa fırsatı kaçırabileceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ise korona virüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada ölüm vakalarının 2 hafta içinde tavan yapacağını söyleyerek, "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir" ifadelerini kullandı.

Borsalar yön bulmak için yeni bir hikaye arıyor

Avrupa borsaları "petrol" ile yükseliyor

Hisse senedi almak için çok erken

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist02 Nisan 2020 11:45

    Finansal krizlerde V şeklinde hızlı bir yükseliş trendi olur şu an ki 2020 küresel ekonomik kriz finansal krizin çok ötesinde bir kriz o yüzden bana göre U şeklinde yükseliş olacak. 2020 dip, 2021 yatay ve 2022 şahlanma olacak. En başından beri böyle bir trendin içine girdiğimizi düşünüyorum ayı piyasasından çıkmak hemen öyle kolay olmaz.