E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi almak için çok erken---

Hisse senedi almak için çok erken

Hisse senedi almak için çok erken
02 Nisan 2020 - 09:13 borsagundem.com

Borsalarda dalgalı seyir devam ederken JPMorgan varlık yönetimi hisse senedi almak için çok erken olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan varlık yönetimi, yatırımcıları hisse senedi almak için acele etmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Bankanın borsa stratejisti Hugh Gimber, aşırı riskli varlıkların tıp dünyasından gelecek haberler karşısında savunmasız konumda olduğunu söyleyerek Fed’in politikalarına rağmen yeni dip seviyeleri olabileceğini söyledi.

Mali ve parasal destek önlemleriyle salgının finansal etkileri azalacağına dair iyimserli beklenti geçen hafta borsaların yükselmesine sebep oldu. Bu hafta ise virüsün durumu gittikte kritik seviyeye gelmesi iyimser havayı dağıttı.

Virüsten dolayı üretimi durduran şirketlerin karlılığının ne kadar azaldığı bilinmezken Gimber’e göre borsalardaki riskler artmaya devam ediyor.

1,9 trilyon dolarlık varlığın yönetimindeki isim, virüsün etkisi dağılmaya başladıktan sonra ekonominin ne kadar hızlı toparlanacağını anlamak için ABD ve Avrupa'daki işgücü piyasasına yakından bakılması gerektiğini söyledi. Yetkili, bu verilerin hisse alımlarına devam etmek için bir sinyal sağlayabileceğini belirtti. 

Bu zorlu zamanlarda Gimber, güçlü bilançoları olan ve hem hisse senetleri hem de tahvillerdeki düşük kaldıraç oranına sahip kaliteli şirketlere odaklanılmasını önerdi.

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

Küresel piyasalarda negatif seyir sürüyor

Asya borsaları karışık seyirde başladı

ABD borsaları salgın endişesindeki artışla sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ02 Nisan 2020 11:36

    benim tahminim ağustos ayından sonra yavaş yavaş girilir fakat ocak ayında çıkılır bir daha sert düşüşler olacak çünkü daha bu olayın bir de ekonomik botunun şirketlere ve piyasalara nasıl yansıdığı önemli.

  • Borsa k02 Nisan 2020 09:39

    Eğer erken diyorlarsa tam zamanı bunların tersini yapcan bol paranın adresi borsa