E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında yüzde 56'lık gerileme---

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında yüzde 56'lık gerileme

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında yüzde 56'lık gerileme
19 Ekim 2023 - 12:35 borsagundem.com

İsviçre’nin Türkiye'ye yaptığı altın ihracatı yüzde 56 düşüşle 6,6 tona geriledi.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin verilerine göre Avrupa’nın önemli altın rafineri merkezlerinden İsviçre’nin altın ihracatı Hindistan’a yapılan sevkiyatların düşmesiyle eylül ayında yüzde 20 geriledi. Türkiye'ye yaptığı altın ihracatı ise yüzde 56 düşüşle 6,6 tona geriledi. Ağustos ayında İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı 14,9 tona gerilemişti.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin web sitesinde yer alan verilere göre, Ağustos ayında 123,5 ton olan İsviçre’nin altın ihracatı Eylül ayında 99 tona geriledi. Öte yandan, İsviçre'nin altın ithalatının yüzde 10 gerilemeyle 152,2 tona düştüğü belirtildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, açıklanan verilerde, eylülde Hindistan'a yapılan altın sevkiyatlarının yüzde 35 düşüşle 17,1 tona gerilediği aktarıldı. Çin'e yapılan altın satışları ise yüzde 5 artışla 26,7 tona yükseldi.

İsviçre dünyanın en büyük külçe altın rafine ve transit merkezi. Çin ve Hindistan ise yüksek fiyatlara ve mevsime duyarlı yerel taleple dünyanın en büyük tüketici pazarları konumunda.

Diğer ülkelere gerçekleştirilen ihraçlar hakkında bilgi verilen açıklamada, ABD’ye eylülde yapılan satışların yüzde 23 düşüşle 0,6 tona gerilediği, Hong Kong'a yapılan sevkiyatların ise dört kattan fazla artarak 6,6 tona yükseldiği aktarıldı.

Altında alım zamanı mı?

 

BofA, altın ve gümüş fiyatları tahminini revize etti

 

Gram altında tarihi rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)