E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den yeni Navtex ilanı---

Türkiye'den yeni Navtex ilanı

Türkiye'den yeni Navtex ilanı
16 Ağustos 2020 - 07:35 borsagundem.com

Türkiye, uzun süredir Doğu Akdeniz’de faaliyetlerde bulunan Yavuz sondaj gemisi için yeni NAVTEX yayınladı Söz konusu NAVTEX, Yavuz’un şuan görev yaptığı sahadaki faaliyet süresini 15 Eylül’e kadar uzatıyor.

Doğu Akdeniz'de yeni bir sondaj çalışması için Navtex yani, denizdeki seyir ve faaliyet bilgisi yayımlandı. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Navtex duyurusunda, 18 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs adasının güneybatısında sondaj çalışmaları yapılacak.Doğu Akdeniz'deki çalışmaları Yavuz gemisi yapacak.

Ertuğrul Bey, Osman Bey ve Orhan Bey gemileri de destek için sahada olacak. Belirlenen sahalarda 1 aya yakın doğal gaz ve petrolün izi sürülecek. Sondaj faaliyeti 15 Eylül'de sona erecek.

Türkiye, Navtex duyurusunda "Çalışma sahasına girilmemesi şiddetle tavsiye olunur" notuyla uyarıda bulundu. Türkiye, Doğu Akdeniz'de 18 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında bölgede petrol ve doğal gaz aramıştı.

Daha önce Türkiye, Doğu Akdeniz'de Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemiler için Navtex ilan etmişti. Sismik çalışmaların yapılacağı Navtex, 10-23 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 16 Ağustos 2020 18:56

    Sen abd kalleşinin isteğiyle Suriye ile kavga et

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ağustos 2020 23:19

    Sen ya fötücüsün yani abd destekcisin bence.suriye ye girmesek kurdistan devleti çoktan kurulmuş idi.bire ahmak abd nin oyunu bozduk.sen küddistan kurulsun istiyorsun değilmi.seni Türkoğlu olamassız olsan olsan abd oğlu sun bence.

  • Tarık Tufan 16 Ağustos 2020 14:33

    Türk tarafı kışkırtıyor. Savaş çıkarsa Türkiye Rusya, Amerika gibi ülkelerin haddini bildirir. Istanbul yeter.

  • Vatandaş 16 Ağustos 2020 13:32

    Sadece mesaj vermekten öte birşey yapamıyoruz. Yaş 58, yıllardır birşey bulduğumuzu görmedim. Asıl amaç gerçekleşmiyor.

  • cahil herif16 Ağustos 2020 12:06

    herşeyin bir sabrı var sınırı var.sonsuza kadar da navtex olmazkine.

  • .16 Ağustos 2020 10:47

    sınır hatlarımızın, üzerinde hiç bişe yapamasada geziyoruz sadece sınırlarımızı çiziyoruz. keşke birazda maden rezerv bulsak... ama anlaşacak 1 devlet bulamıyoruz. bu işlerden anlayan personelleri çoğaltmalıyız. parayı verelim, gemilerde daha kalifi personel ve istedikleri ekipmanların seviyesinde ar-ge ler yapalım. yoksa sismik araştırmanın, yer altı madeni buldugunu hiç anımsamıyoruz. sismik araştırma harita çizer, deprem, fay, kırık, vb. petrol bulacak hali yok. sadece deniz sahamız burlardır mesajı veriyoruz. yıllarca gezsede petrol maden sahası bulamayacağı belli. uzmanlar daha çıklayıcı konular tartışmalı tv lerde gazetelerde. gezecekdati kendi deniz topramız. ama reelde maden bulacak kapasitedemi ?

  • Kerim16 Ağustos 2020 08:29

    Sonsuza dek navtex. Ihalarimiz sihalarimiz o bolgede devamli tatbikat yapmali gelustirdigimiz gelistirecegimiz fuzeler top bataryalari silahlar firkateyin hucumbotlar ucak gemileri devamli dogu akdenizde test edilmeli.aralarda yunanlilara idolumuzsunuz deyip aynen onlarin yaptiklari yapilip adalar ciklimali