E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye sağanak ve fırtınaya teslim! Evleri su bastı---

Türkiye sağanak ve fırtınaya teslim! Evleri su bastı

Türkiye sağanak ve fırtınaya teslim! Evleri su bastı
08 Ocak 2024 - 09:07 borsagundem.com

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Birçok kentte ev ve işyerlerini su bastı, çatılar uçtu.

Sağanak yağış ve fırtına yurt genelinde etkisini devam ettirerek, hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliğinin uyarılarının ardından kent genelinde sabahtan itibaren şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Yağış öncesinde gökyüzünde "raf bulutları (shelf cloud)" görüldü.

Bulutlar Beykoz'dan da görüntülenirken İstanbul Boğazı'nda fırtına nedeniyle dalgalar kıyıya vurdu.

Avrupa Yakası'nda, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Şişli, Beyoğlu ile Beşiktaş'ta da yağmura hazırlıksız yakalanan ve şemsiyesi olmayan vatandaşlar ıslanmamak için köprü altlarına, duraklara, iş yerleri ve apartmanların girişlerine sığındı.

Taksim Meydanı'nda bazı turistler bina altlarında durmak zorunda kaldı. Fırtına'nın etkisiyle bazı vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.

Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Ataşehir, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal ile Sultanbeyli de yağmur etkili oldu.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle Bademlik ve Atatürk mahallelerinde su birikintileri oluştu. Çok sayıda binanın bodrum katını su bastı.

YOL ULAŞIMA KAPANDI

İnönü Caddesi su birikintisi nedeniyle ulaşıma kapandı. Su birikintisinden geçmeye çalışan yolcu minibüsü ile bazı araçlar yolda kaldı.

Minibüste bulunan yolcular bölgeye çağırılan başka bir araca aktarıldı.

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Ekipler motopomplar ile suları tahliye etti.

Vatandaşlar da suların boşaltılmasında ekiplere destek verdi.

Hava sıcaklığının 10 derece ölçüldüğü kentte sağanağın yarın akşama kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

KOCAELİ

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde fırtına nedeniyle dalgaların karaya ulaşması sonucu sahildeki açık otoparkın bir kısmını su bastı.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle İzmit Körfezi'nin sahil bandında yer yer dalga aşmaları meydana geldi.

Dalgaların karaya ulaşması sonucu Karabaş Mahallesi sahilindeki açık otoparkın bir bölümünü su bastı.

Yaklaşık 200 metrekarelik alanda 8-10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi oluştu. Bu alana tedbir amaçlı emniyet şeridi çekildi. Öte yandan, fırtına akşama doğru etkisini kaybetti.

İZMİR

İzmir'in Karaburun ilçesinde fırtına nedeniyle meyve ağaçları söküldü, bir evin çatısı uçtu, karavanlar ve traktör römorkları devrildi.

İlçe genelinde etkili olan fırtına, merkeze 27 kilometre uzaklıktaki Küçükbahçe ve Salman mahallerinde hasara neden oldu.

Bölgedeki bir evin sundurma tipi çatısı uçtu, 3 ev ile bir ağılda hasar oluştu.

Küçükbahçe Mahallesi'nde mandalina ve ceviz ağaçlarının bulunduğu bahçelerde bazı ağaçlar kökünden söküldü.

Bölgenin sahil kesiminde park halinde olan karavanlar ile traktör römorklarının da devrildiği görüldü.

Öte yandan Karaburun Belediyesi ekipleri, hasar gören ev ve tarım arazilerinde çalışma başlattı.

"CAN KAYBININ YAŞANMAMASI BÜYÜK ŞANS"

Karaburun Ziraat Odası Başkanı Gazanfer Yavaş, fırtınanın ardından hasar tespiti için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bölgede hortum oluştuğunun da söylendiğini belirten Yavaş, "Vatandaşlarımız, sahilden başlayan bir hortumun kısa sürede bahçelerin bulunduğu tarlalara ulaştığını söyledi. Mahallede bulunan yaklaşık 30 ağacımız devrildi. Mahalle sakinlerimizin evleri ve römorklar zarar gördü. Can kaybı yaşanmaması büyük şans. Çiftçimizin yaralarının sarılması için el ele vereceğiz." dedi.

Heyelan sonrası yük treni raydan çıktı

ZONGULDAK

Karabük'ün Yenice ilçesi Balıkısık Köyü mevkisinde demiryoluna heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü.

Tren yolu kapanırken, Zonguldak'tan  Karabük'e kömür taşıyan yük treni, raylara düşen kaya parçalarından dolayı raydan çıkarak durabildi.

Kazada makinistler yaralanmazken, iki kent arasındaki demiryolu ulaşımı durduruldu.

BURSA

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Gün boyu süren yağış, öğle saatlerinde etkisini arttırdı. Bunun sonucunda, Maltepe Mahallesi'nde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, 1. Çinko Sokak’taki 3 katlı bir evin bodrum katını su bastı.

Suyun etkisiyle, cadde ve sokaklardaki kaldırım taşları yerinden söküldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

MUĞLA

Sabah saatlerinden bu yana fırtına ve sağanak etkisini sürdürdü. Yarımadanın bazı bölgelerinde tekneler hasar gördü, bazı tekneler bağlı bulundukları yerden ayrılarak sürüklendi.

Bazı ağaçların devrildiği, dallarının kırıldığı ilçede, Kumbahçe ve Gümbet mahallelerinde sahile yakın noktalardaki işletmelerin tenteleri dalgalarla hasar aldı.

Bodrum Belediyesi ekiplerince ağaçların devrildiği noktalara müdahale edildi.

Bodrum'da fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybederek yerini aralıklarla sağanağa bırakması bekleniyor.

ANTALYA

Kentte sabah başlayan yağış ve fırtına, öğle saatlerinde etkisini arttırdı.

Yağış nedeniyle Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşandı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zorlandı. Yayalar da fırtına nedeniyle yürümekte güçlük çekti.

Rüzgar nedeniyle Kaleiçi Yat Limanı ve falezlerde dev dalgalar oluştu. Limandaki balıkçılar, teknelerinin dalgalardan zarar görmemesi için çaba gösterdi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan uyarıda, "Batı Akdeniz'de (Antalya Körfezi) rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, bugün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

BALIKESİR

Ayvalık'ta gece saatlerinde güneydoğu ve güneybatı yönlerinden esen fırtına sabah saatlerinden itibaren saatte 80-90 kilometre hıza ulaştı.

Yağışla etkisini daha da arttıran fırtına, Ayvalık'ın Cunda Adası'nda bazı ev ve iş yerlerinin çatılarında hasar oluşturdu.

Cunda Adası sahilindeki işletmelerin tabelalarıyla, kapı önlerindeki masa ve sandalyeleri uçuran fırtına nedeniyle adada bazı ağaçlar da devrildi.

Şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle Ayvalık'ın Aliçetinkaya Mahallesi sınırları içindeki Yunus Emre Parkı sahilinde bazı küçük balıkçı tekneleri zarar gördü.

Fırtına nedeniyle Altınova'da bir evin çatısının uçtuğu öğrenildi.

Yaklaşık yarım saat etkili olan fırtına ve yağışın ardından Ayvalık Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olumsuz hava koşullarından etkilenen bölgelerde çalışma başlattı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde başlayan, kısa sürede kentimizi olumsuz etkileyen yağış ve şiddetli fırtınadan zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun." dedi.

Belediye Başkan Ergin, "Olağanüstü hava koşulları nedeniyle tüm gece teyakkuzda olan mesai arkadaşlarımız, yaşanan sorunları aciliyetine göre gidermeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın bu afetten en az şekilde etkilenmesi için fen işleri, zabıta, temizlik, teknik ve tüm ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu arada, Meteoroloji yetkilileri, Ayvalık'ta akşam saatlerinde de fırtına ve yağışın zaman zaman hızını arttırarak etkili olacağını belirterek, tedbirli olunması uyarısında bulundu.

EDİRNE

Sarıcaali köyünde fırtına bazı evlerin çatılarında hasara ve ağaçların devrilmesine neden oldu.

Çatılardan düşen kiremitler nedeniyle bazı araçlarda da hasar oluştu.

Köy muhtarı Hamit Korkan, fırtına nedeniyle bazı evlerde hasar oluştuğunu belirterek, köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Köye gelen AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmasına başladığı bildirildi.

Valilik uyardı: Fırtına geliyor

 

İDO ve BUDO seferlerine fırtına engeli

 

Meteoroloji'den fırtına ve sağanak uyarısı!

 

Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ocak 2024 09:36

    Haberler öyle verilecekkimilleti uyutmaya.... muhalefet belediyelerini su bastı, iktidar belediyeleri su basmadı ve muhalefetin pisliğini temizledi :D  her sne alt ypaı yapan belediyelerin altyapıları yine çöktü milletin verdiği vergiler çöp oluyor.. adam gibi alt yapı yapan yok