E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk SİHA’sı almak için sıraya girdiler---

Türk SİHA’sı almak için sıraya girdiler

Türk SİHA’sı almak için sıraya girdiler
07 Ocak 2021 - 11:02 borsagundem.com

Dünyanın birçok ülkesi Türk SİHA’larına sahip olmak için yarışıyor.

Türkiye’nin millî imkânlarla ürettiği Bayraktar TB2 SİHA, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya’nın ardından şimdi de Avrupa’da boy göstermeye hazırlanıyor.

Libya'daki iç savaşta, TSK’nın Suriye ve Kuzey Irak’ta yürüttüğü operasyonlarda ve son olarak Karabağ’da ‘denge değiştirici’ unsur olarak sahneye çıkan yerli silah, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin takibinde. İngiltere, Sırbistan ve Kazakistan’ın envanterine Bayraktar TB2 katmak için harekete geçtiği belirtilirken son olarak Bulgaristan’ın da millî silahları envanterine katmak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Daha önce altı adet Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna ise deniz kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni Bayraktar SİHA’lar alacaklarını duyurdu. Birçok ülke Türk SİHA’sı almak için sıraya girdi.
Bulgaristan, altı adet Bayraktar TB2 almak için girişimlerini geçtiğimiz yıl başlatmış ancak Kovid-19 salgını sebebiyle görüşmeler ertelenmişti. Bu yıl içinde Sofya’da yapılacak görüşmeler sonucunda Bulgaristan’a Bayraktar TB2 ihraç edilebileceği bildirdi. Bayraktar’ın Bulgaristan’a ihraç edilmesi hâlinde millî sistemler, ilk defa bir AB üyesi ülke tarafından kullanılmış olacak.

Yunanistan'ın Türk SİHA'larına karşı aldığı önlem şaşırttı

Türk SİHA'larına bir övgü de Ukrayna'dan

Türk SİHA'larının başarısı İngilizlere ilham oldu!

Türk SİHA'ları Le Monde'da manşette: Koca orduyu yok ettiler

ABD'li kuruluş: Türk SİHA'ları kuralları değiştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Stratejik ortağa Siha07 Ocak 2021 11:54

    Ülkemiz SİHA verirken kılı kırk yarmalı ve biraz ketüm kalmalıdır bence.Süper güçler silahı stratejik ortaklarına bile süper sikahları vetmekten kaçınırken biz de Sihayı vereceğimiz ülkeyi dikkatlice seçmeliyiz.Türki ülkeleri tercih etmeliyiz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Ocak 2021 11:12

    Eğer muhalefet iktidarda olsa bunların ancak tekerini yapar idik.ALLAH başımızdan bir dünya lideri olan RTE ve BAHÇELİ gibilerini kıyamete kadar başımızdan eksik etmesinler.zaman zaman hataları olsalar bile güzel işleri daha çok.Artık bu sihaların yeni versiyinona geçilmeli bu pervaneli modellere son verilmeli ve sipersonik ihalar üzerinde çalışmalar yapılmalıdır.acizene benim gibi bilgisiz kimseler bunu öngörüyorlar zannedersem üreticilerin de gündemindedirler.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Ocak 2021 14:07

    SİE denen şahıs acaba senin nerene dokundum söylermisin.

  • mantık07 Ocak 2021 14:05

    Ne oldu aşağıdaki?  Neden bu kadar fesatsın?  Ali Haydar çok doğru söylüyor.  Tai ve Tei  bir ara çok beceriksiz eller  eline geçti!  Neredeyse sıfırlanıyordu!  RTE nin ve bir kaç  mühendis  grubunun özel çabası ile bu hale geldi!  Kabul  etmesen de bu böyle! Bu arada  cümle sonuna nokta koymayı unutma  cahil angus.

  • sie07 Ocak 2021 12:01

    Önce Türkçe öğren, sonra yorum yapmaya başla :)