E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk sermaye piyasalarını bekleyen riskler!---

Türk sermaye piyasalarını bekleyen riskler!

Türk sermaye piyasalarını bekleyen riskler!
03 Mayıs 2022 - 08:14 borsagundem.com

Küresel piyasalar faiz kararını bekliyor. FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur?

FED, küresel piyasaların dikkatle takip ettiği faiz kararını 4 Mayıs'ta yani yarın açıklayacak. FED faiz kararı tahmini olarak 50 baz puan artırması fiyatlanırken, haziran ve temmuzda 75'er baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülüyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artışı konusunda şahinleşmesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan piyasaları derinden etkileyebilir.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Altında Fed etkisi

 

FED küresel finans krizine mi sebep oluyor?

 

Altında Fed baskısı: Son iki ayın en düşük seviyesinde

 

Fed'e yeni Başkan Yardımcısı

 

Bitcoin'de Fed düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı04 Mayıs 2022 11:37

    ülkede hiç bir risk yok ama ülkeyi ekenomik olarak yöneten ekenomistler büyük risk yönetemiyor ama benden başkasıda yok diyor.

  • baran04 Mayıs 2022 00:18

    Senin kendi borsaların ayakta zor duruyor!   Şişmiş bir hayvan gibi böğürüyor patladı patlayacak.  Tabi ki bütün küresel bölgesel her ne var ise bu borsalardan etkilenecektir.  İhtimal ki Dünya tam bir yangın yerine dönebilir!  

  • baran04 Mayıs 2022 15:11

    CEVAP  Değişen şartlara göre  tedbirler alınır!  Laf olsun tencere dolsun diye kuru gürültü yapmayalım!   O kadar boş atıyorsun ki yarın ne olacağını kimse bilemez!  Pek çok konu borsaların çöküşü dahil olmak üzere ihtimal dahilinde!  Yabancı yatırımcı yatırım yapsın diye gelmesini istiyoruz!  Borsadan hisse alsın diye değil.  Biraz şu saksıyı çalıştır artık.  Borsaların çöküşü 1.5 yıldan beri konuşulan bir konu!  Yeni bir şey de değil.  Olağanüstü dönemlerden geçtiğimizi bir türlü anlamak istemiyor bedbaht bedevi!

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 11:24

    KİM  128 MİLYAR USD İSTER .. :D Birde bu borsası patlayacak ülkelere bakanlarımız gidip ışık saçıp birazda bizim borsaları gelin patlatın diye yollarını açıyor :D Gelin Türkiye ye  engelleri aşarız, birazda bizim borsamızı patlatın :D ... eee gelmesin mi bu ABD li para babaları ne diye gidip toplantılar yaptık ?  :D madem borsaları ve iş dünyası yalan neden usd almayın tl alın diye ekonomik programı değiştirip 1 litre mazotu 24 tl yaptık ? Baran bey bence abileriniz ile görüşüp, konuşup sonra yazın buraya. şimdi usd ve ingiliz para babaları gelsin mi ? gelmesin mi ? bakanımız neden gidip ışık saçtı gelecekler dedi ? hangisi iyi ? hangisi kötü :D Telefon hakkını kullan beştepeyi ara ahahaha :D yada joker hakkını kullan, içişleri mi ? maliye mi? dış işleri mi? hangi bakanla görüşeceksin ?cEVAP  ?

  • ALİ KODUŞ03 Mayıs 2022 18:31

    Etkilesin anasını satayım.Bize bir şey olmaz biz afsunlandık .zaten bize giren girdi çıkan çıktı dahası canımızımı alacaklar diğer devletler düşünsün.

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 17:19

    Eskiden insanlar bayram köye gider, kırsal alana gider ana oca, baba oca gelirken bişeler alır evine getirirdi. köyden ucuz alır peyniri meyveyi sebzeyi salça tarana vb. vb. Türkiye ekonomisi bu durumda idi. öyle 1970 lere gitmeye ggerek yok. Köye giden bayrama gelirken erzak getirir nohut fasulye yaa gittim bayrama geldım ama kaydayım derdi.. yıl 2022 çatlamış ekonomi ile bir bilet 400 - 800 arası olmuş. bir aile gitse gelse gitti 4250 tl maaşın yarısı. otomobil ile gitse km de yakacak 1 tl ... ne oldu ? ekonomi şahlandi diyen BARAN gibi havhavlar ortalıkda geziyor :D çok iyi şahane ekonomi diye :D  İnsanlar bayramda bilet, mazor paralarını markete verip kredi kart geçip daha çok ürün alabiliyor. Zaten  1 ay kazandını, 1 günde hiç bir şet yapmadan harcayan bir başka ülke yok. Bu ekonomi model zırvası ülkeyi kemiriyor. usd 15 deıl 7 tl olsa dı yüzde 50 ucuzlık olurdu. yabancıda gelirdi usd getirirdi. zırvalık modeli bitene kadar böyle. "Matematik Maşallah ile değişmez."

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 11:07

    Millet fakirlikle savaşıyor.., insanlar maaşları ile geçinemiyor... öğrenciler harçlık bulup gurbette okuyamıyor.. asgari ücretli evine bir dilim ekmek süt alamıyor... insanlar kira ödeyecek para bulamıyor.. bankalardan haciz korkusundan telefon açılamıyor... alacaklılar her yerde... yediği içtiği kısıp doğalgaz elektrık ödenme çalışılıyor.. Bu insanlar yalancı ve cahil oluyor... Çalıda gül bitmiyor cahil bu insanlar laftan anlamıyor :D  ver bana 5 yerden maaş ohhh,, ver altıma makam araçlarını misss, ver emrime memurları şahane, millet açmı, tokmui derdi ne, en son evine ne zaman kuru incir almış ? fındık almış ? 1 kg dana eti almış ? soran  yok. Soranlar fetocu, soranalr terörsit, soranlar bölücü, soranlar cahil :D geçin bu ayakları... insanlar hukiki haklarını istiyor, senin sadakanı deil. 30 yıl prim ödeyen emekli maaş hakkını çatır çatır isteyecek,3600 de alacak..Bu kadar net.Saltanat kaldırıldı efendi..

  • baran04 Mayıs 2022 09:25

    Çalıda gül bitmez cahile laf yetmez!  Neyse ben vicdani sorumluluğumun gereği olarak bir düzeltme yapayım;   O kripto jetonlarına o kadar güvenme hatta hiç güvenme demek istemiştim!  Aşağılık yalanların ile İçi boş etkisiz zırvalarınla baş başa kalabilirsin   Kısa ve öz olarak hepsi bu kadar.  Nokta!  

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 08:38

    İnsanlar benzin alıyor. Petrol istansonunda ki kuyruğu görmedin mi ?... İnsanlar pide alıyor, fırın önünde kuyruğu görmedin mi... İnsanlar elektirk ve doğalgaz faturasını ödüyor ptt tahsilat kuyruğunu görmedin mi ?... insanlar domates biber pazarda yiyecek alıyor, pazar yeri kalabalığını görmedin mi... İnsanlar alışveriş yapıp bol bol geziyor, sokaktaki kalabalığı görmedin mi ? .... İnsanlar bayramda köylerine gidiyor, otobanları, kendi geçişlerini ödeyemeyen köprü yollaru örüyoruz da peki sen, 3 VAKTE KADAR BÜYÜK değişim geri sayım başlamış duruyor,  Baran Bey.. sen hala görmüyor musun :D Seçimlerde göreceksin. Bu akıl ile particiliğini yapmaya devam et. :D insanların gerçek sorunlarını çözmen lazım. Makrubeci belletmenli pilav günlerini terk edip, gerçek insanların problemlerine değinmelisin. Bana bilgili trol gönderin :D cahil ve düşük kapasiteli değil... 

  • baran03 Mayıs 2022 23:58

    Yine gidiyor köylere insanlar!  Tatile de bayram tatili başlangıcında çıkış konvoyunu görmedin m?  Uğursuz Karga misali öttüğün yeter hadi ikile!  Ha bak sen de biraz olsun iyi niyet görmüş olsaydım çok makul yatırım tavsiyelerinde bulunurdum ama bunu göremediğim için seni kendi çok bilmiş zavallılığınla baş başa bırakıyorum!  Yine de son olarak o kripto zımbırtılarına çok güvenmem gerektiğini belirteyim!

  • Kürşad03 Mayıs 2022 16:55

    Anadolu toprağı bomboş, insanlar metropollere ve sahile yığıldı, çoğunun işi dolandırıcık, sahtekârlık, hırsızlık, gasp, çetecilik, mafyacılık. Kardeş kardeşi, ana babasını, en yakınlarını dahi dolandırmak rutinden öte yaygınlık kazandı, itibarlı oldu. Seri olarak tarımı şahlandırıp dünyaya gıda ihraç etmek en kestirme/kısa yoldan fayda getirecek hamledir. Turizme verilen teşvikler destekler kesilmeli, tarıma aktarılmalıdır, hava bulutlansa turizm nem kapıyor, turist göndermez kaygısıyla herkese eyvallah ediliyor. Gıda öyle değil, tüm canlının ilk ihtiyacı beslenmedir sonra barınma ve diğerleridir. Çin'e üretimden gelen gücü moskofa emtiası petrolü gazı sayesinde kazık geçmiyor. Biz de tarım da güç olursak rahat ederiz, önüne gelen kazıklayamaz, güdümüne sokamaz. Bayramınızı kutluyorum. 👋

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 12:43

    Zırvalıklarla dolu ekonomi programımız, globaldeki bu değişim karşısında sadece dondurucuda sorunları bekletmeye yarar. Müslüm babanın dediği olacak.... " Ama tutamıyorum zamanı... " yani zaman ilerliyor. ciddi tedbir önlem adım ekonomık olarak atmadığımız sürece, gelecekte global dünya ekonomisi/ türkiye ekonomisi kesişim noktasında büyük sorunlar ekonomık problemler yaşamak zorunda kalacaz. Acı ama gerçek. bu zırva program paraları bir yerde topluyor, üzerinde faizler ödüyoruz bol bol vergi tahsili + para basımı yapıyoruz. ülkemiz dışarıdan USD ile ithalat etmek zorunda çözüm yok, ama ihracat etmesi lazım olsada TL erimesi çiftçi esnaf tüccar herkesi vurdu. üretim hatları eridi, istenen ihracat gerçekleşmiyor. TL eriyori yine istenen usd yok. Yabancı gelmiyor, kredi derecelendırme kurumları para muslunu açmıyor., önermiyor Türkiye yi.

  • baran03 Mayıs 2022 23:40

    Ukrayna öyle mi?  Bir defa bu ülkeye değil ama bu ülkeyi yöneten züppe ve Türkiye yi Ukrayna ya  benzetmeye çalışanların zihniyetleri tıpa tıp aynı!  Malum İngliz köpeğinden talimat alıyorlar!  Bak koçum bir defa o bahsettiğin tiplerin bu ülkeye bir katkısı hiç olmadı olmayacak!  Onların açık ve seçik bir yıkım  ekibi olduğu gayet açık!  Bu ülke de Gezi, 13-17 Aralık 15 temmuz olayları ve gerçekleştirilememiş 7-8 askeri darbe teşebbüsleri düşünüldüğünde şu anda çok iyi durumda sayılman gerekir!  Asgari ücrete ne kadar zam yaparsan yap 3 harfli market anında elinden kapmaya hazır özellikle İstanbul da ev sahipleri kudurmuş gibi kiralara üst üste akla izan sığmayan zamlar peşinde Önce zorla ya da güzellikle bu zihniyeti değişmesi gerekecek.  Sonra gençler iş beğenmezük tavrını bırakacak sonrası çok kolay.

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 17:06

    Baran Bey buyur yönetiyorsunuz ve görüyoruz. Yaptığınız fakirler oluşturduğunuz krizler ile ukrayna milleti ekonomisi yaşayan bir millet ortalıkda. Artık mazaretleri bırakıp bolluk berek için adım atsanız ? İmamoğlunu, istanbul taksicilerini, Mansur yavaşı, yok 6 li masayı vb bırakıp ekonomi başına biri geçse . usd olmu 15 tl lerde benzın 20 tl leri geçti çene çalmayı bırakıp icrat yapsanız artık ? . İnsanlar hiç bir siyasi partiyi tutmak zorunda değil BENİM gibi. ama insanların beklentileri var. fakir olmamak. aç olmamak. et , süt ,yumurta, yoğurt meyve sebze alabilmek, eli ayağı tutanlar iş bulup çalışmak üretmek, öğrenciler sadece eğitimlerine odaklanmak.. eee buyrun yönetin kim engelliyor ? kılıçdaroğlu mu :D Muhalefet sanıyorsun kendini, yönetenlerdensin.

  • baran03 Mayıs 2022 13:41

    Bu  zevat ne zaman fed, Imf World  Bank BM,  Züppe Morgan, Goldman  Türkiye hakkında rapor yayınlasa hemen onların saksafonlarını çalmaya başlar!  Malum alışmış kudurmuştan beterdir.   Hele bir de Elon Musk çııkmaya görsün aman ne nazireler ne yalakalıklar neredeyse çıldıracak!  70 li yıllarda Elvis Presley in konserlerinde yozlaşmış hippi genç kızları üzerlerinde ne varsa çıkarırlardı!  İşte bu da neredeyse aynısı hatta daha da beter;  Stiptiz bile yapar bunların karşısında!  Tabi başka şeylerde!  

  • baran03 Mayıs 2022 13:24

    Kapıcı zırtapoz sen yolda yürümekten haberin yok ekonomi hakkında ahkam kesmek senin neyine?  Fed fahişesi tabi ki fed in borazanlığını yapacak!   1 dolara ya da 1kaç kripto jetona kendini satan böyle alçaklar için her türlü manevi  değerleri de istismar  ve alay konusu yapar!  Sanır ki o güvendiği jetonlar o nu uçuracak! Geri zekalı bak daha Türkçe imla kurallarından haberin yok!  Türkiye büyük harfle başlar!  Para muslu değil hayvanat cahil ''musluğu''  Bu sığırın neresini düzelteceksin?  Mesele o değil de o pis ve kirli cahil zihniyeti ile nasıl bir aşağılık olduğunu bilin istedim. Yoksa böyle kaşarlar son derece şuursuz ve aşağılık olur. Ne anlatırsan anlat ezberlediği bir kaç sloganı bozuk plak gibi tekrarlar.  

  • Cem03 Mayıs 2022 11:13

    Seçim geliyor akp gidince borsa 5 bine yükselir

  • Numan unalmis03 Mayıs 2022 10:55

    ABD aba altından sopa göstermekle algı ile soygun düzenini sürdürmek istiyor korku pompalamayin borsada yabancimi kaldiki ülkemize güvenen kazanır

  • Ali03 Mayıs 2022 10:40

    Bu risklerden korunmak için borsa en iyi yer. Uygun kagıt seçmek kaydıyla.

  • AhmetK03 Mayıs 2022 10:27

    Butun haberlerıniz olumsuzluk pofpıflamak üzere. Dolar zaten hızlı yukseldı, dolayısıyla suan sizin gizlice istedıgınız sekılde artmaz. Milleti gazlamayın bosuna. Gidecegi alan daraldı, kkm ve yeni gelecek enf end mevduat ile doların artması cok zor. Turizm gelırlerı artıyır. Enerji harcamaları havaların ısımmasıyla azalcak, ayrıca yenilebilir emerjiler devreye girecek. Dolayısıyla ithalat azalacak. Gamlı baykuslar ve hainler bosa heveslenmesin..

  • şakamısın03 Mayıs 2022 10:21

    ey fed sen ne anlarsın ki ekonomist var türkiyenin başında uçuruyor bizi diplomasıyla (M)  (M)  (M) 

  • Cem03 Mayıs 2022 09:25

    Bizde enflasyon yüzde 300 lerdeyke borsa 2 bin puan çok çok ucuzdur. Yabancı satsa yerli alır. Yandaş alır borsa çok düşmez.

  • Engin03 Mayıs 2022 17:22

    Yani eregl toaso arclk isdmr oyakc akbnk ykbnk garan vs ..malûm bunlar yandaş, paraya yanaşmışlar yani. Sen gibi ahmaklara da lagaluga düşüyor.