E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında Fed etkisi---

Altında Fed etkisi

Altında Fed etkisi
02 Mayıs 2022 - 14:34 borsagundem.com

Ons altın, Fed'in 50 baz puanlık faiz artırımı beklentisiyle sert düşüş kaydediyor.

Piyasalar Fed'in agresif sıkılaşmasına odaklanırken, dolardaki ralli altında baskı yaratmaya devam ediyor. Nisan ayında Ocak ayından bu yana ilk kez aylık düşüş kaydeden spot altın Mayıs ayına da düşüşle başladı.

Spot altının onsu bugün 1.876 dolar seviyesini test etti.

Gözler Fed'in kararında

Küresel piyasalarda birçok varlık sınıfında olduğu gibi altında da gözler Çarşamba günü açıklanacak Fed kararına çevrildi.

Piyasa aktörleri Fed'in bu toplantıda 50 baz puan artış yapmasını beklerken, Haziran toplantısında 75 baz puanlık artış da fiyatlanıyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Son zamanlarda FED’in atabileceği adımlar ve olası agrasif faiz artırım ihtimalleri altın üzerinde baskılar oluşmasına neden olmuş ve altın aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmişti. Bu hareketlenmeler ile geçtiğimiz hafta 1872 seviyeleri test edilmişti. Bu seviyelerden itibaren toparlanma hareketleri gerçekleşti ve altın haftayı 1911 seviyesinde kapattı. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’den gelen GSYİH verisi izlenmiş ve veri ile birlikte ülkenin 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda sürpriz bir şekilde yüzde 1.4 daralma gerçekleştirdi. Yeni hafta ile birlikte piyasalarda FED heyecanı başladı. FOMC toplantısı 3 Mayıs’ta başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba günü FED faiz kararını açıklayacak. Genel kanı 50 baz puanlık faiz artışı olsa da 75 baz puan imkansız gözüyle bakılmıyor. Yeni güne baktığımızda ise TSİ 17:00’da ABD kanadında açıklanacak olan ISM PMI verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1896 – 1911 – 1930 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1870 – 1850 - 1828 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Emtia piyasasındaki satış baskısı devam ediyor

 

Doların güçlenmesi diğer para birimlerini baskıladı

 

Petrol fiyatları iki kıskaç arasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)