E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Mayıs ayı hisse senetlerinde alım için doğru zaman---

Fundstrat: Mayıs ayı hisse senetlerinde alım için doğru zaman

Fundstrat: Mayıs ayı hisse senetlerinde alım için doğru zaman
07 Mayıs 2024 - 10:12 borsagundem.com

Fundstrat, hisse senedi alımı için Mayıs ayının en uygun zaman olduğunu öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yatırımcılar ‘Mayıs’ta sat ve uzaklaş’ mottosunun bu kez gerçekleşmeyeceğini düşünüyor. Fundstrat’tan Tom Lee de bu görüşte.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat Araştırma Başkanı Tom Lee, “Mayıs ayında hisse satın alın çünkü enflasyon 2024'ün geri kalanında düşecek” diyor.

Sıcak enflasyon verilerinin nedeni ‘gecikmeler’

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat'ın araştırma başkanı Tom Lee'ye göre enflasyonun yılın geri kalanında keskin bir düşüş yaşayacağı tahmin edildiğinden yatırımcılar bu ay hisse senedi satın almalı. CNBC'ye konuşan Lee, Mart ayı enflasyon rakamlarına dikkat çekiyor ve fiyatların Mart ayında art arda üçüncü ayda da beklenenden daha sıcak seyrettiğini ancak yüksek enflasyon rakamlarının büyük ölçüde resmi istatistiklerdeki gecikmelerden kaynaklandığını savunuyor.

Örneğin Lee, gerçek zamanlı ev ve kira fiyatlarının ‘istikrar kazandığını’ ancak barınma enflasyonunun resmi Mart raporunda yıllık yüzde 5,7 oranında arttığını belirtiyor. “Gerçek zamanlı fiyat düşüşleri eninde sonunda resmi enflasyon raporuna yetişecek” diyen Lee, düşen enflasyonun Fed'e faiz oranlarını düşürme ve para politikasını gevşetme konusunda daha fazla hareket alanı sağlayacak olması nedeniyle bunun hisse senetleri için olumlu bir gelişme olduğunu söylüyor.

Yılın ikinci yarısında

Lee, “Enflasyonun dramatik bir şekilde düşeceğini düşünüyorum. Tam olarak ne zaman olacağını bilmesem de yılın ikinci yarısında olacağını söyleyebilirim” diyor.

Fed yetkilileri son politika toplantılarında faiz indirimine gitmeden önce enflasyonun yüzde 2 hedefine geri çekileceği konusunda daha fazla güvene ihtiyaç duyduklarını söyledi. CME FedWatch aracına göre piyasalar, 2024'ün başında yedi olan faiz indirimi beklentisini bu yıl için bir veya iki faiz indirimi olarak fiyatlıyor.

Bölgesel bankalar üzerinde baskı

Ancak Lee, Fed yetkililerinin özellikle faiz oranlarını çok uzun süre çok kısıtlayıcı tutmanın olumsuz etkisi düşünüldüğünde faiz oranlarını düşürme baskısına boyun eğebileceğini öne sürüyor. Yatırımcılar, bankalar ve tüketiciler daha yüksek borçlanma maliyetiyle boğuşurken yüksek faiz oranları ekonomiyi resesyona sürükleme ve piyasada dalgalanmayı tetikleme riski taşıyor.

Lee, “Fed'in bu seviyelerde uzun vadeli faiz oranlarından memnun olduğunu düşünmüyorum. Faiz oranları oldukça yüksek ve bildiğiniz gibi bölgesel bankacılık üzerinde çok fazla baskı oluşturuyor; paranın maliyeti oldukça yüksek” şeklinde konuşuyor.

Lee, 2024 yılında Wall Street'te yükseliş beklentisi en yüksek olan tahminciler arasında yer alıyor. Lee, daha önce, S&P 500'ün yıl sonuna kadar 5.500 puana kadar yükselebileceğini tahmin etmişti. Bu, gösterge endeksi için yüzde 6'lık bir artış daha anlamına geliyor.

Fundstrat: Borsada satışlar sona erdi

 

Fundstrat: Enflasyon hızla düşecek

 

Fundstrat: Hisse senetleri 3 nedenle rekor kırmaya devam edecek

 

Hisse senedi piyasaları ‘tüketim’ testinde

 

BofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak

 

Wall Street ‘Mayıs’ta sat ve uzaklaş’ mottosuna alternatif arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 07 Mayıs 2024 10:37

    Aç gözlü patronların bedelli sermaye artışları ile dolu bir ay olacak. Zengin fakirden para isteyecek bunu demek istemiş olmalı.