E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk savunma sanayiinden BAE çıkarması---

Türk savunma sanayiinden BAE çıkarması

Türk savunma sanayiinden BAE çıkarması
31 Ocak 2024 - 12:35 borsagundem.com

Savunma Sanayii Başkanlığı önderliğinde, BAE'de organize edilen toplantıya, Türk savunma sanayii şirketlerinin yöneticileri ile bölge otoritelerinin ve şirketlerinin temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye ile bu ülke arasındaki savunma sanayisi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir dizi görüşmede bulundu.

Görgün, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde, 30-31 Ocak'ta Abu Dabi'de organize edilen savunma sanayisi alanında işbirliği geliştirilmesine yönelik toplantıya Türk şirketlerinin yetkilileriyle katıldıklarını belirtti.

Toplantıda yapılan değerlendirmelere ilişkin bilgi veren Görgün, "Burada arkadaşlarımız, ağırlıklı olarak Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerinin son kullanıcılarıyla özellikle şirketlerimizin yöneticileri ve teknik personelleri daha önceden belirlenmiş 80 madde üzerine konuştular. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 2023 yılında yaptığı ziyaret sonrası bu işbirlikleri arttı. Hem BAE Emiri'nin hem Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyon ve motivasyonla savunma sanayimizdeki ve ekosistemdeki herkes elinden gelen gayretle sonuç ortaya çıkarmaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

Toplantının taraflar açısından faydalı olduğunu vurgulayan Görgün, "Burada kapsamlı bir satış söz konusu. Bunların bir kısmı teslim edildi, bir kısmı teslim ediliyor. Kullanıcıların Türkiye ile iş yapmalarının memnuniyetini duymak da ayrıca ülkemiz adına bir kazanım diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Görgün, ziyaret kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Ahmad Al Nahyan, Genelkurmay Kuvvet Geliştirme Otoritesi Başkanı General Hassan Al Hammadi, Tawazun Council CEO'su Muammar Shehab, Edge Yönetim Kurulu Başkanı Faisal Al Bennai ve Edge CEO'su Hamad Al Marar ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Türk savunma sanayisi 2024'te de aynı hızda devam edecek

 

Savunma sanayisinde 2023 ihracat şampiyonu Baykar

 

100 savunma sanayisi şirketi listesinde 4 Türk firması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik31 Ocak 2024 13:41

    Bu kaçıncı çıkarma, körfez ülkelerinden  50-100 milyar dolar gelecek diye manşet haberleri yıllardır çok okuduk.