E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTurhan Londra'da BİST'i anlattı---

Turhan Londra'da BİST'i anlattı

Turhan Londra'da BİST'i anlattı
14 Kasım 2013 - 17:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Turhan, Londra'da düzenlenen "Accessing Turkey" konferansının açılışında konuştu

Berlinguer's FTSE Global Markets tarafından seçkin piyasalarda düzenlenen Accessing High Growth Markets (Hızlı Büyüyen Piyasalara Erişim) özel seminerler dizisinin sonuncusu olan "Accessing Turkey"
(Türkiye'ye Erişim) konferansı, İngiltere'nin başkenti Londra'da Saddler's Hall'de, 14 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirildi.
Kurumsal yatırımcılar ve Rusya, Çin, Brezilya ve Türkiye gibi önde gelen gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında faaliyet gösteren profesyonel yatırım şirketlerinin katılımıyla gerçekleşen konferansın
açılış konuşması Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan tarafından yapıldı.
Dr. M. İbrahim Turhan konuşmasında, "Türkiye, son on yıldır uygulanmakta olan sağlıklı makroekonomik politikalar sayesinde, gelişmekte olan piyasalar arasında en hızlı büyüyenlerden biridir. Bankacılık sektörü makroekonomik gelişmelerden faydalanmış olmakla birlikte, sermaye piyasasının buna paralel bir performans gösterdiğini söylemek pek kolay değildir. Bundan dolayı, geçtiğimiz yıl, sermaye piyasaları için yeni yol haritasının da çizildiği bir yeniden yapılanma süreci başlattık. Geçtiğimiz yıl, sermaye piyasasının hukuki çerçevesini çizen yeni Sermaye Piyasası Kanunu yürürlüğe girdi. Üç büyük borsa, özel bir anonim şirkete dönüşen Borsa İstanbul'un bünyesinde birleşti. Ayrıca, NASDAQ OMX ile, teknoloji ve know-how aktarımını içeren stratejik işbirliği için bir Mutabakat Zaptı imzaladık. Tüm bu altyapı değişikliklerini, piyasalarımızın derinlik ve çeşitliliğini artıracak ve kurumsal yatırımcı tabanımızı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin gereklerine uygun olarak, yeni faaliyetlerimizi destekleyecek bir kaldıraç olarak görüyoruz. Bugün Borsa İstanbul olarak, Türk ekonomisinin ve sermaye piyasasının artan performansını küresel düzeyde izleyicilere tanıtmamıza imkan veren bu faaliyette yer almaktan şeref duyuyoruz." dedi.
 
Türkiye 10 yılda 123 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekti
 
2023 yılı itibariyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'ye son on yılda 123 milyar dolarlık yabancı yatırım yapıldı. 155 milyar dolar düzeyindeki ihracatıyla, küresel ekonomide önemli bir rol oynayan Türkiye   bölgesel bir güç olarak giderek daha fazla önem kazanan Avrasya, Doğu Akdeniz ve belli başlı Afrika ülkelerine açılan bir kapı görevi görüyor.
 
"Accessing Turkey" konferansları devam edecek
 
"Accessing Turkey" (Türkiye'ye Erişim), gelecek yıllarda Türkiye piyasasında çalışan yatırım profesyonellerine çok değerli ve farklı bir tartışma forumu sunacak bir dizi faaliyetin ilk ayağını
oluşturuyor.
Düzenlenecek etkinlikler ile İstanbul'un bir bölgesel merkez olarak özelliklerinin ortaya konması, Türk sermaye piyasasının ve Türk ihracatçıların Euro-tahvil piyasasındaki işlemlerinin derinlik kazanması hedefleniyor. Etkinlik kapsamında, doğrudan piyasa erişimi, doğrudan ve dolaylı yatırımlar ile mevzuatın bir ülkenin mali yapısını güçlendirmedeki rolü konularında uzmanların katılacağı paneller düzenlendi.
Uzman konuşmacı ve panelistler arasında T.C. Başbakanlık, Borsa İstanbul, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ashurst, Bank of America, Merrill Lynch, Clearstream, Euroclear, Garanti Bankası, IHS, NASDAQ OMX, Odeabank, Rhea Capital, Samak, Strateji Menkul Değerler, Takasbank, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası ve Turquoise gibi kurumların temsilcileri yer aldı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı14 Kasım 2013 18:15

    Bizim borsada borsa yatırım fonlarından vergi kaldırılmalı. Sadece BIST30 dışına yatırım yapan Borsa Yatırım fonlarına vergi avantajı gelsin borsada hem derinlik hem kurumsal yatırımcı olur. 1000 TL lik hisssine sahip olduğum şirketleri ben denetleyemem, sadece küfür etmek yetmiyor. Yatırımcıyı soyan şirketleri bu tip kurumsal yatırımcılar mahkemeye verebilir.

  • Goldaszede14 Kasım 2013 17:49

    Sayin Bakan,Goldas,da yapilan soygun sonucu tum birikimim elimden alindi Umarim geri iade edilir Yapilan bu soygunuda anlattinizmi?Londra,da....

  • erdal14 Kasım 2013 17:46

    ky nin nasıl sahipsiz olduğunu da anlatsaymış