E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Tüketici hisseleri parlaklıklarını kaybediyorlar'---

'Tüketici hisseleri parlaklıklarını kaybediyorlar'

'Tüketici hisseleri parlaklıklarını kaybediyorlar'
25 Eylül 2023 - 12:33 borsagundem.com

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, bu yıl piyasanın yıldızları arasında yer alan tüketici hisselerinin, sektör için riskler arttıkça parlaklıklarını kaybetmek üzere olduklarını savundu

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, Wall Street'te duraksayan rallinin Morgan Stanley ekonomistlerinin hane halkı harcamalarının muhtemelen ilk üç çeyrekteki şaşırtıcı gücü dördüncü çeyrekte sürdüremeyeceği görüşüyle uyumlu olduğunu söyledi.

Stratejist yayınladığı araştırma notunda, ihtiyari tüketici sektörü üyelerine endekse paralel getiri tavsiyesi verilmesinin performansın bozulduğunu gösterdiğini, 200 günlük hareketli ortalamalarının altında işlem gören hisse senetlerinin %44'ünün de zayıflığa işaret ettiğini yazdı.

Wilson, "Bu fiyat hareketi, yavaşlayan tüketici harcamaları, yeniden başlayan öğrenci kredisi ödemeleri, belirli hane halkı gruplarında artan temerrütler, daha yüksek benzin fiyatları ve konut sektöründeki zayıflayan veriler üzerine toplanıyor" dedi.

Amazon.com Inc. ve Tesla Inc. gibi şirketlerin de dahil olduğu ABD tüketici hisseleri bu yıl %26 değer kazanarak S&P 500'deki %13'lük artışın iki katına ulaştı. Bu üstün performans geçen hafta, Fed'in enflasyonla mücadelede faiz oranlarının daha uzun süre yüksek olacağının sinyalini vermesi sonrasında %6'dan fazla değer kaybıyla bir duvara çarptı.

Wilson sektörden soğuma konusunda yalnız değil. Goldman Sachs Group Inc. analizine göre, ihtiyari tüketici sektörü önümüzdeki 12 ay boyunca S&P 500'ün yedi puan altında performans gösterecek. Ayrıca, Jefferies Financial Group Inc. analistleri ABD'li tüketicilerin harcamalarını kısacağı beklentisiyle Foot Locker Inc., Urban Outfitters Inc. ve Nike Inc. perakendecilerinin notunu düşürdü.

Bu arada, JPMorgan Chase & Co. stratejisti Mislav Matejka, defansiflerin yıl sonuna kadar daha iyi performans gösterebileceğini söyledi ve madencilik ve enerji sektörleri için daha az olumsuz bir çağrı önerdi.

ABD borsalarında risk artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)