E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Seçimi kazanırsam Çin'le anlaşma daha zorlu olacak---

Trump: Seçimi kazanırsam Çin'le anlaşma daha zorlu olacak

Trump: Seçimi kazanırsam Çin'le anlaşma daha zorlu olacak
03 Eylül 2019 - 19:06 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerini tekrar kazanması durumunda Çin ile yapılacak ticaret anlaşmasının daha zorlu olacağını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Çin ile ABD arasında devam eden ticaret savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin ile müzakerelerin iyi gittiğini ancak Çin’in yeni bir ABD hükümeti ile anlaşma yapmayı daha çok isteyeceğini belirterek, "Bu yüzden ABD’den yılda 600 milyar dolar dolandırmaya devam edebilecekler" diyen Trump, “Ben yeniden (başkanlık seçimlerini) kazandığımda ne olacağını düşünüyorum. (Çin ile) Anlaşma daha da sert olacak. Aynı zamanda Çin’in tedarik zinciri kırılacak, işletmeleri, işleri ve parası gidecek.” değerlendirmesinde bulundu.

LONDRA BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Öte yandan, Trump, kendisini ABD’ye yaklaşan Dorian Kasırgası nedeniyle Polonya ziyaretini iptal etmesine rağmen golf oynamakla vakit geçirdiği için eleştiren Londra Belediye Başkanı Sadık Han’a da yüklendi.

Han’ı “Londra’nın beceriksiz belediye başkanı” olarak nitelendiren Trump, diğer siyasilerin saatlerce egzersiz yaptığını, haftalarca seyahat ettiğini ifade etti.

Kendisinin “çok pahalı” olan golf kursuna gittiğini, ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın da böyle bir durumda Hawaii’ye gideceğini savunan Trump, “Han, Londra’da tamamen kontrolden çıkan bıçaklı saldırılara odaklanmalı. İnsanlar sokakta yürümeye bile korkuyor. O, bizim işlerimizden uzak durması gereken korkunç bir belediye başkanı.” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri04 Eylül 2019 00:43

    Çin dünyada ençok üreten ve çalışan ülke trump kuru sıkı sallıyor çin kazanır hele konu ticaretse

  • ezoterik03 Eylül 2019 23:30

    biraz da ezoterik yorum.çin yecüc mecücü temsil ediyor,trump ise deccali.yecüc mecücle deccal bile başedemez.:))))

  • Ozan03 Eylül 2019 23:00

    Yık geç kommunist bloğunu başkan,siz iyisiniz demiyorum ama kommunist devletlerin haline ve halkına bakınca kötünün iyisi sizsiniz gibi bu bir gerçek.

  • CAFER KILIÇ03 Eylül 2019 22:58

    çin bu krizden dünya ya yayılarak ve abd yi dışlayarak rahat atlatır.çin abd yi bir kaç yıl içinde çökertecek bence.bu caresizlik ve acizliğin son görüntüleri

  • Hey03 Eylül 2019 22:53

    Çin’i kalkındıran usd usandırdı borç verdi diye. Borç verme uzmanı vermem diyor ama o borçlar dünya ile paylaşıldı. Borç para ile Afrikaya, Brezilya ya Rusyaya Pakistana paso yatırım yapıp elini güçlendirdi. Hem dr borç para ile. Biz de merkez bankası başkanını 2. Defa Değiştirdiğimizde faizler Japonyaya gibi eksi olacak. Feyzioğlu doları 50 guruştan alacak.

  • Borsacı03 Eylül 2019 22:36

    Havlayan it ısırmaz

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU03 Eylül 2019 21:41

    trump panik ve çaresizliğini bir göstergesi bu.çin diyor ki benim çiftcilerimin mallarını al diyor çin ise almıyor.trump biletini çiftciler kesecek galiba.çin abd hiç bir zaman diş geçiremez.bazı ülkeler kılçıklı olup boğazınızı deler.alıştınız değilmi gariban ülkeleri yutmaya ama bir gün sert kayalara çarpacaksınız.