E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTrafik sigortası primlerinde değişiklik---

Trafik sigortası primlerinde değişiklik

Trafik sigortası primlerinde değişiklik
04 Nisan 2023 - 08:21 borsagundem.com

Zorunlu trafik sigortasında azami prim artırım tutarı mayıstan itibaren yüzde 2 olarak uygulanacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte" değişiklik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, göre, hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi halinde yüzde 20’ye kadar indirim uygulanabilecek.

Trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs’ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıs ayından itibaren aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olacak.

Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek. Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti.

Hasarsızlık indirimi yüzde 50’ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.

Tüketiciler Birliği'nden sigorta şirketlerine uyarı

 

Uzmanı uyardı: Trafik sigortasında bu detaya dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:29

    Çok yüksek rakamlar olunca yaptırmıyor insanlar, kaza vb durumda kaçıyor direket zaten ulaşamıyorsun. o bakımdan çok abartılı artışlar zamlar insanları risk almaya zorluyor... ör: deprem yaşadık bir çok oto zorunlu var ama kasko yok. kasko olmayınca devlete yük oldu, devlet iyi kötü felaketten dolayı riskleri kendince üstlendi eskisi gibi olmasada bazdı destekler yapmak zorunda kaldı. belediyelerde... demem o ki, kafası çalışan bir kaç bakan yaaa selda, depremde, afette sifortasız ne varsa ben ödüyorum diye düşünüp yaaa ben teşvik etsem sigortanızdan kesinti almıyorum desem, diye düşünsede herkesleri sigorta ettirtebilse,Yani bu işleri sigorta firmalarının sırtına yükler, nerede o kafa, boş siyaset peşinde İslam bayrak ezan namus vb gereksiz siyaset peşinde hepsi laga luga. icraat yok