E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrabzon'da bir örtü yangını daha---

Trabzon'da bir örtü yangını daha

Trabzon'da bir örtü yangını daha
26 Aralık 2019 - 04:38 borsagundem.com

Trabzon'da yangınların önü alınamıyor. 2 günde 55 örtü yangını yaşanan kentte bu kez alevler Maçka'da yükseldi

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaklaşık 100 dönümlük alanda başlayan örtü yangınına ekipler müdahale ediyor.

Alınan bilgiye göre, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Bahçekaya Mahallesi Seyitli mevkisindeki iki ayrı noktada akşam saatlerinde örtü yangını başladı.

Yaklaşık 100 dönümlük alana yayılan yangının söndürülmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Maçka Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının meydana geldiği bölgenin kırsalda yer aldığını ve yerleşim alanlarına yakın olmadığını bildirdi.

Ekiplerin kısa süre içerisinde yangına müdahale ettiklerini belirten Koçhan, "Yangının meydana geldiği alanda iki bağ evi bulunuyor. Mevsim nedeniyle bu evler de şu an kullanılmıyor. Ayrıca yangının bulunduğu alanda yer alan iki farklı yol, araçlarla müdahaleyi daha da kolaylaştırıyor. Rüzgarın şiddetinde herhangi bir değişiklik olmazsa birkaç saat içerisinde yangının kontrol altına alınacağını düşünüyoruz." dedi.

Öte yandan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de yangının başladığı alana gelerek, söndürme çalışmalarını sürdüren ekiplerden bilgi aldı.

İKİ GÜNDE 150 YANGIN

Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane ile Samsun'da 23 ve 24 Aralık'ta yaklaşık 150 noktada örtü ve orman yangını çıktı. 100 hektarın üzerinde örtü alanın etkilendiği Trabzon'da çıkan yangınların sayısı Maçka'daki son yangınla birlikte 56'ya yükseldi. 

Tarla ve bahçe temizliği sırasında yakılan ateşler nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangınlar, rüzgarın yanı sıra bölgede uzun süredir yağış olmaması, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve düşük nem oranı nedeniyle yayılıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih26 Aralık 2019 08:55

    iki günde 150 yangın ve bakan açıklıyor sabotaj bulgusu yok hadi oradan be biraz haysiyet olsa istifa edersin o zaman....