E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiToplanan inek sütü miktarı azaldı---

Toplanan inek sütü miktarı azaldı

Toplanan inek sütü miktarı azaldı
14 Şubat 2023 - 10:15 borsagundem.com

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı aralık ayında geçen yıla göre % %0,4 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık 2022 donemi Süt ve Süt Ürünleri Üretimi istatistikleri yayımlandı.

TÜİK'in konuya ilişkin haber bulteni aşağıda bulunuyor:

"Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4; Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 azaldı.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yoğurt üretimi %9,4, içme sütü üretimi %6 ve ayran üretimi %3,5 artarken; tereyağı üretimi %16,7 ve inek peyniri üretimi %0,9 azaldı. Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi %12,8, ayran üretimi %6,9 ve yoğurt üretimi %3,8 artarken; inek peyniri üretimi %4,5 ve içme sütü üretimi %1,7 azaldı.

Bir önceki ay 718 bin 139 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı aralık ayında %10,9 artarak 796 bin 400 ton oldu.

Bir önceki ay 123 bin 123 ton olan içme sütü üretimi aralık ayında %9 artarak 134 bin 216 ton olarak gerçekleşti."

Toplanan inek sütü miktarında azalma

 

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü azaldı

 

Süt üretim fiyatı satış maliyetini geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canayar15 Şubat 2023 22:21

    Hisselerim bu kadar etmez açıklamasi yapan zeka başka neler yapmaz...

  • Yakup Kaya14 Şubat 2023 21:46

    Sokakta İnek Gören Vatandaşa Hayvancılığın Zorluğunu Nasıl Anlata Bilirsin Vatandaş aşağıda yazılacakları yazmış Her şeyin Fiyatının Ucupgittiği Yerde Her Zaman Üreten Zarar Etmiştir Süte 1 Tl Zam yapıp Piyasada Süt Ürünlerine En Az%25 Zam Geliyor ve Bu ÜretimArtık Çekilir Hal Almıyor ve Köylüyü Efendi Yapıyorlar Buyur Markete Diye.

  • Mucise Reis : (14 Şubat 2023 12:10

    Sütveren inekler kışım hazır yem yer. yem hapalı fiyat arttı, ama süt fiyatı düşük kaldı. böylece maliyeti kurtarmayan süt inekleri kesime gitti. Süt fmasrafı karşılamadı diye. Bunu heryerde üretici anlattı... Peki sonra süte zam geldi. ama ne fark var şuan ? bir inek 9-12 ay  desek doğursa, yavru 2 yılda süt verecek duruma gelse. 3 yıllık toplu kayıp var. O bakımdan yavruların doğması, üretime, süt katkısı vermesi 3 yıl en düşük ihtimal.. peki bu 3 yıl bedava yem yiyip, üreticiyi zarar sokacak olmasınıda eklersek, kaç kişi bu riske girer ? ee hayvan bu yem yiyecek kışın özellikle damda büyüyecek. yem pahalı, ilaç amsraf vb pahalı, ee zaten süt satıp bunların bakımına gidecek hayvanlar kesime gitti sütten zarar ettikleri için? BAKAN yokmu ? nasıl fikirsizlik bu ? besicimiyiz biz biliyorz siz neden bilmiyornuz ?.. İthal gelse yerli üretime girmez... Süt tozu gelse süt litresi ucuza düşer... işerli bozdular. Beceriksizler. Allah sabır versin üreticiye...

  • KERİM14 Şubat 2023 15:42

    SANKİ KESİME BELEŞ GİTTİ..ET OLDU PARASI ÇIKTI ETDE SÜTDE DELİ GİBİ PAHALI