E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiToplanan inek sütü miktarında azalma---

Toplanan inek sütü miktarında azalma

Toplanan inek sütü miktarında azalma
14 Aralık 2022 - 10:03 borsagundem.com

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ekim ayında geçen yıla göre 3.3% azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ekim 2022 donemi Süt ve Süt Ürünleri Üretimi istatistikleri yayımlandı.

TÜİK'in konuya ilişkin haber bulteni aşağıda bulunuyor:

Ticari süt işletmelerince 725 bin 868 ton inek sütü toplandı.

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,6, ocak-ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,3 azaldı.

Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tereyağı üretimi %27,1, içme sütü üretimi %24,1, ayran üretimi %13,3, inek peyniri üretimi %5,4, yoğurt üretimi %3,9 azaldı. Ocak-ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi %19,1, ayran üretimi %8,1, yoğurt üretimi %3,2 artarken; inek peyniri üretimi % 5,1 ve içme sütü üretimi %3,3 azaldı.

Çiğ süt tavsiye fiyatları yeniden belirlendi

 

Süt üretim fiyatı satış maliyetini geçti

 

Çiğ süt destek priminde artışa gidildi

 

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2022 11:32

    Eee ne oldu ? üretici göz yaşları ile anlattı.., ses yükselti ne oldu ? ... yazın dışarda ve eski fiyattan ürettiğimiz ürünleri yedirdik. ama kışın dama gider bu hayvanlar.. damda 2-3-5-15 vb m2 de durur sadece. yedikleri ot cepten para ile ödenerek karşılanır... inekler yediklerinin parasını karşılamıyor. hayvan üretenler masraflıar karşılamak için  örnek. 10,000 tl kredi çekip 15,000 tl faizi ile öderse, zaten süt üretsede zarar ediyor... çözüm dediler. süt maliyeti artmasın diyorsa devlet 1 kg başına net TL versin zam olmasın. Ama teşvikte yok gibi komik durum olunca. üretici satış yaptı. kışın damda bakmam, kar kalkınca kırda bakarım diye sattı ve kesti. tüccar ucuz alayım derken, süt tozuna yöneldi. zamlanan süt fiyat, tüketimi düşürdü, insanlar evde peynır, yoğurt, lor vb yapıyor. tüccar, +devlet proje kurup BESİCİYİ  KORUMADI. şimdi bedel ödenme zamanı... herkes ödeyecek, sadece besici değil.