E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiToplanan inek sütü miktarı arttı---

Toplanan inek sütü miktarı arttı

Toplanan inek sütü miktarı arttı
14 Mart 2023 - 10:17 borsagundem.com

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ocak ayında geçen yıla göre %4.4 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ocak 2023 dönemi süt ve süt ürünleri üretimi istatistikleri yayımlandı.

TÜİK'in konuya ilişkin haber bulteni aşağıda bulunuyor:

"Ticari süt işletmelerince 873 bin 974 ton inek sütü toplandı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 arttı.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %17,2, ayran üretimi %13,1, içme sütü üretimi %9,3 ve yoğurt üretimi %5,8 artarken; tereyağı üretimi %17,3 azaldı.

Bir önceki ay 795 bin 383 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ocak ayında %9,9 artarak 873 bin 974 ton oldu. Bir önceki ay 134 bin 216 ton olan içme sütü üretimi Ocak ayında %8,1 artarak 145 bin 104 ton olarak gerçekleşti."

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri elde edilememesi nedeniyle, istatistik üretim süreçlerinde geçici uygulamalar yapılmıştı.

Toplanan inek sütü miktarı azaldı

 

Toplanan inek sütü miktarında azalma

 

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )14 Mart 2023 11:14

    Tam zamanı... damdaki inek masraf, çunku hazır yem yer... çayırlar meralar vb bedava yemek. saman masrafı olmaz dışarda doyar hayvanlar... o  bakımdan çoğalmaları, yavrulamaları önü açılmalı ki, 1 yılda yeni yavru doğsa, 1 yılda olgunlaşıp 2. yıla girerken süt vermeye ve üremeye başlar hayvanlar. Yani kesime gittiğinde bu dönü 2 - 3  yıl durur. stop eder. hayvan sayısı düşer, üreme düşer, süt üretimi düşer. İnekler insanla riçin değil,  yavruları için süt verir :D bu döngünün asli işi bu. İnetk sütü ise endüstri için her alanda kullanılan temeldir. Aynı tavuk yumurtası gibi. Bunla rilk girdidir. Ama ülkemizde ilk girdiler ithale dayalıdır. ya hayvan ırkı, ya samanı yemi, ya ilaçları, vb. Tarım bakanı ne iş yapar ? ne iş yaptı ? boş bakanlık. yerlileşme programı bile yok. ithal et gelıtr sat. tep yapılan bu. sistem çökmüş durumda.