E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThodex vurgununda yeni gelişme---

Thodex vurgununda yeni gelişme

Thodex vurgununda yeni gelişme
11 Nisan 2022 - 08:16 borsagundem.com

Ardında binlerce mağdur bırakan Thodex kripto para dolandırıcılığında şirketin örgüt kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında yeni bir dava daha açıldı. Öyle ki Özer'in yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı ortaya çıktı.

Thodex kripto para dolandırıcılığına ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yaklaşık bir yıl içinde iddianame hazırlandı.

286 sayfalık geniş kapsamlı iddianamede firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheliye dava açıldı. Özer'in "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı olmak üzere 40 bin 540 yıla kadar hapsi talep edildi.

Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Thodex kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında bir dava daha açıldığı ortaya çıktı. Bu kez Özer'in "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İŞLETMEDEKİ BELGELERİ BİR TÜRLÜ VERMEDİ

Yine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Faruk Fatih Özer'in Erenköy Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün vergi mükellefi olduğu, Vergi Denetim Kurulu tarafından Özer'in şirketine ilişkin 2017 yılına ait hesapların incelenmesi yapıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda kurul tarafından 30 Ekim 2021 tarihinde Özer'e usulüne uygun tebligat ile işletmesine ilişkin belgeleri görevlilere ibraz etmesi istendi.

Ancak tebligata rağmen inceleme dönemine dair istenilen belgeleri yasal süre içinde ibraz etmediği ortaya çıktı. Ki Faruk Fatih Özer 356 milyon liralık Thodex vurgunuyla ardınca binlerce mağdur bırakıp geçen yıl Nisan ayında sırra kadem bastı.
 
 

"BELGELERİ VERMEMESİ İÇİN NEDEN YOK, SUÇ İŞLEMİŞ"

Savcılık, yasal süre içinde belgeleri Vergi Denetim Kurulu'na ibraz etmemesi için bir sebebi bulunmadığını belirterek, böylelikle Özer'in usulüne uygun tebligata rağmen defter ve belgeleri inceleme makamına sunmayarak suç işlediğine dair dava açmayı gerektirecek yeterli kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu kaydetti.

"GELMEZSE ZORLA GETİRME ÇIKSIN" KARARI

Faruk Fatih Özer hakkında açılan "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla açılan dava kapsamında İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi Özer'in ikametinin bulunduğu Gebze Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı. Duruşmaya mazeretsiz gelmemesi halinde zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti.

İddianamede Thodex’in örgüt şeması ortaya çıktı

 

THODEX vurgununda planlı ve hileli eylemler

 

Thodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!

 

Thodex vurgununda uzlaşma bilmecesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Nisan 2022 16:47

    Ya bir sürü vergi barışı kanunu çıktı :D matrah arttır, kdv matrahı, gelir vergisi vb. yapsana denyo ? :D  kasa affı, stok affı, onalrca kanun ha bir eçıkıyor. oraya gideceksin arttırcaksın. sonra maliye denetçi müfettişi senden hiç bişe isteyemeyecek :D ya kimler affa girmedi, kimler af yapmadı sen ne diye yaptırtmadın ? affa giriyorsun matraf farkını bedelini ödüyorsun kimse defter isteyip incelemede hata bulsada o ilgili yıllardan sena yaptırım uygulayamıyor :D ya Gerçektende dolandırıcıda olsan biraz kafayı çalıştır be gülüm... Seni birileri yönlendirp kullanıyor ki, bu işlerden anlamıyorsun. biraz kafan bassa zaten gider aflarla kendini garantiye alırsın. Bu çocuk belli ki maşa. kurnaz çakal biri olsa gider kendini garantiye alırdı aflarla.. akıl hocaları kim acaba ?

  • baran11 Nisan 2022 10:52

    Nereye kaçarsa kaçsın:  her yerde mafyası,  arsızı ursuzu bunun yakasını bırakmaz öyle kafasına göre tıngır mıngır gezemez!  

  • Nerede bu adalet11 Nisan 2022 09:05

    Yimpaş davası ne oldu? Adamlar milyarlarca dolar topladılar. Bu paralar nereye gitti? Adamlar her yıl zarar gösteriyorlar. Biz de mal mal onları izliyoruz. Gün gelecek gelin borcunuz var diyecekler bu gidişle biz paradan vaz geçtik zaten ama yapanın yanına kar kalmasın adalet hesap sorsun. Adalet hesap sormazsa biz daha thodexleri çok yaşarız. Adamlar yeterki kafaya koysun paranı bir şekilde elinden alıyorlar. Bunlardan kurtulmanın tek yolu adalet önünde hesap vermeleridir. Yimpascilar hesap verseydi thodex yaşanmazdı.

  • İtri11 Nisan 2022 09:02

    Bu adam dönmez ülkeye

  • Bik11 Nisan 2022 08:42

     Faruk Fatih Özer, İçişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanı makam odasına girebildiğine göre ilişki ağında kimlerin olduğunu tahmin etmek zor değil!

  • Mucise Reis ;)11 Nisan 2022 16:50

    İtfira demişler :D yahu adam yazmış. devlet mercileri inceler. karar bağlar. Bu kadar kolay. o iftira inceleme, bu hoca sorma,i diğeri hacı sorgulama. Böyle devlet mi işler ? hukuk mu işler ? Savcı tek tek sorgular sorar, resmi evrakları inceler karar verir. herkes bi garip. 1 dilekçe ile bir gizli tanık ile 300 paşa görevden uzaklaştı geri atanmamak üzere... İftira :D . İncelemeleri tepeden durduracak güç var belliki. resimleri paylaşımları vb genç kullanmış olabilir. sorgulamak lazım etrafındakileri

  • Cknx11 Nisan 2022 14:29

    İnşallah dolanır boynuna bu iftira. Gözünke gördünmü çakal

  • Haydar11 Nisan 2022 09:49

    Attigin o iftira boynuna dolanır inşallah

  • Hehe11 Nisan 2022 08:26

    Bende en yetkili ile fotolari cikti sandim ki ustadlari bellinhepsinin