E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHODEX vurgununda planlı ve hileli eylemler ---

THODEX vurgununda planlı ve hileli eylemler

THODEX vurgununda planlı ve hileli eylemler
02 Nisan 2022 - 08:09 borsagundem.com

Arkasında onlarca mağduru bırakarak, milyonlarca lira parayla vurgun yapan Faruk Fatih Özer’in liderliğinde kurulan Thodex'in iddianamesinin detayları ortaya çıktı. İşte THODEX vurgunundan çarpıcı detaylar

Thodex kripto para soruşturmasında iddianame tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan 286 sayfalık iddianamede birçok detay ortaya çıktı.

VURGUNUN MİKTARI 356 MİLYON LİRA

Savcılık, Thodex kripto para uygulamasının kapatılarak vatandaşların uygulamada bulunan paralarını çekememeleri üzerine kurucu şüpheli Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk'a kaçtığına yönelik haberler bulunduğu, haberlerin hemen ardından vatandaşların dolandırıldığına ilişkin şikâyet dilekçeleri vermeleri üzerine şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "dolandırıcılık" ve "mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlarından soruşturma başlatıldığı anlatıldı. 21 şüpheli, 2 bin 27 mağdurun yer aldığı iddianamede vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

"SİSTEMDE BAKIM ÇALIŞMASI VAR"

İddianameye göre, Faruk Fatih Özer liderliğinde kurulan "thodex.com" isimli internet sitesi üzerinden hesap açan mağdurların hesapları bloke edildi ve uzun süre hesaplarına giremedi. Kullanıcıların para çekme talepleri de yerine getirilmedi. "Sistemde bakım çalışması var" denilerek müşteriler oyalandı. Daha çok yatırımcı çekebilmek ve sisteme daha fazla para girişi sağlamak için reklamlarında ünlü isimler oynatıldı.

BİRÇOK HİLELİ EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

Faruk Fatih Özer'in sağ kolu olan şüphelilerin dolandırıcılık suçundan elde ettiği tespit edilen mal varlıkları yurt dışına çıkarıldı. İddianameye göre şüpheliler, şirketin kurulduğu günden, faaliyetlerin son verildiği güne kadar bilinçli olarak süreklilik arz edecek şekilde planlı ve organize biçimde hiyerarşik yapıya riayet ederek eylemlerine devam etti.

Faruk Fatih Özer'in örgüt yöneticileri ve örgüt üyelerine görevler verip iş bölümü yaptığı kaydedilen iddianamede, birçok hileli eylem gerçekleştirildiği aktarıldı.
(Arzu Kaya-Sabah)

Thodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!

Thodex vurgununda uzlaşma bilmecesi

Thodex’in firari CEO’sundan şikayetçilere 2 milyon TL

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali can04 Nisan 2022 12:09

    Geri plan da olan ortağı mert sancaklımı acaba saffet sancaklının oğlu aynı yerde thodex şirketi ve hoppara şirketi bide sakal alan sülü var o bu işin neresinde.

  • Cego04 Nisan 2022 06:47

    Ya arkadaş insan her yorumunda saçmalarmı. Bu Ahmet özbir in her yorumu saçmalık

  • Neyse03 Nisan 2022 04:34

    Bu böyle genç birkaç elemanın yapabileceği bir şey değil .Arkada byük bir organizasyon vardır.Mevzuatı açık olan bütün ülkeleri dolaşıyorlardır.

  • fafa02 Nisan 2022 20:53

    İstediğin kadar zengin ol fare gibi bir delikte yaşayacaksın.Değer miydi?

  • Sai02 Nisan 2022 18:42

    10 bin vardı belki coin alırım diye bekliyordu 2018 de 0,5 0,8 btc bozdurmuşluğum vardı koineks(thodex). Baktım 2021 de adamlar mesaj atıyor thodex vs bune olum derken isim değiştirmiş. btcturk paribu hepsinde hesap var ama kimlik onayını seneler önce yaptığım bide tradinview grafik ekranı olduğu için daha prof gözükmüştü bana. Paribu mesela not defteri gibi iki tuş vardı hala var mı bilmiyorum grafik falan yoktu. btcturk desen yatırma çekmede baya zorluklar çıkarıyordu. Neyse 10 bin kenarda duruyordu, baktık doge coin yarı fiyatına satılıyor thodex'de, bin liralık aldık binanceye atmayı denedim olmadı vs sonra sistem sıkıntı çıkarınca 6bin çektim ne olur olmaz diye 6 bin bankama geldi neyse ki. geri kalan 3 bin + binlik doge kalsın dedik. Sonra iki gün sonra zaten sistem kapandı :D Her şerde hayır vardır, doge oyunu olmasa sıkıntı olduğunu anlamicak 10 bin gidecekti :) ama bir hıyarlık olduysa o 3 bini bırakmak oldu :D

  • fafa02 Nisan 2022 20:59

    Ya cesursun,ya bedavadan gelen para.Uzat ki elin yetişsin.

  • Bir dost02 Nisan 2022 12:35

    Faaliyet devam ederken ayni kanunlar Kurumlar mevcuttu, is oldu bitti. Tum kurum ve kanunlar icin harcanan emek zaman ; yazik .

  • Mucise Reis ;)02 Nisan 2022 11:21

     Adam aldığı paraları kendi havuzunda hesabında toplamış. sanal ortamda al ver milelte alıp sattırmış. sermaye 50 bin atıyorum, derken coınler yukselıyor oluyor milletin para değeri 150 bin... ama ama bankada duran para karşılığı aynı :D insanlar kar yaptım apra çekeyim alayım dediğinde 5 - 10 - 500 derken kasada para bitişe geliyor. yeni üyeler gelip hesap açmadığı için coınler şansa düşmediği için kasa eksiye düşüyor.. bu iş bir yerde patlayacak tabi.. kucuk çaplı  iken çark döner ama işler büyüyünce çak batar. o kasadakı aprayı ilk zamanlar iyi kotu işlemiş ama sonra batak olunca dükkanı kapatıp gitmiş. bunlar yıllardır olan işler ingilterede felan çok oluyor. :D biz o zamanda dedik ama dinleyen olmadı. inekçi ye yazmadığımı bırakmadım bana vatan haını tarım düşmanı dediler :D Başa gelmeden anlamaz bizim millet, islam dediler 1 dilim ekmek alamıyorlar :D

  • AHMET ÖZBİR02 Nisan 2022 10:12

    "İSTİSNAYİ İDAM" istiyoruz. Türk Ceza Kanunu'na "özel idam" maddesi eklensin. Yani TERÖR SUÇU, DOLANDIRICILIK, HANEYE TECAVÜZ, STOKÇULUK v.b. İnanın CUMHUR COŞAR, SANDIKLAR PATLAR şerefsizim. 10 köprü, 10 Marmaray, 10 tane hızlı tren, 10'larca otobandan fazla OY GELİR. REİS'İME ARZEDERİM. "Vatansever, Satıcı Olmayan, Zillet'e Bel Bağlamayan Vatandaş Ahmet"

  • Hehe02 Nisan 2022 09:53

    İddanamede malum kisiyle fotorafini ceken adama müebbet vereceklermis en suclu oymus

  • Kök o03 Nisan 2022 08:52

    Bu kanunları çıkarıp kendilerinimi assinlar zaten hepsini onlar yapıyor