E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!---

Thodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!

Thodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!
31 Mart 2022 - 17:30 borsagundem.com

Thodex iddianamesi hazırlandı... Firari Faruk Fatih Özer için 3 suçtan 40 bin 562 yıla kadar hapis istendi.


Savcılık titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında örgüt şemasını gözler önüne serdi. 21 şüpheliden Faruk Fatih Özer'in örgüt kurucusu ve yöneticisi, 7 şüphelinin örgüt yöneticisi, 13 şüphelinin ise örgüt üyesi olduğunu kaydetti.

Savcılığın 61 şüpheli yönünden ise delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdiği öğrenilirken, bu şüphelilerin şirketin ücretli çalışanı olduğu belirtildi.

İddianamede önemli bir detay daha yer aldı. O da vurgunun büyüklüğünü gözler önüne serdi. Thodex yatırımcısı ve şikayetçi olan 2 bin 27 mağdur iddianamede yer alırken, 257 milyon lira kayıplarının olduğu dile getirildi. Dosyaya giren MASAK raporunda ise Thodex platformundaki vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak kaydedildi.

Sabah'taki habere göre; MASAK raporunda şüphelilerin hesaplarına aktarılan 356 milyon liranın büyük bir kısmını tekrar kripto paraya dönüştürülerek yurt dışından yer alan kripto borsalarına aktardığı tespit edildi. Bir diğer tespit ise şüphelilerin yakınları üzerine bir altın firması kurulduğu yönünde. Hiçbir faaliyeti olmayan bu firmaya Thodex'te dolandırdıkları paraları aktardıkları ve bu paralarla fiziki altın alındığı belirlendi. Şüphelilerin Thodex'e yatırılan para ve coinleri kendi hesaplarına aktardıkları da dikkat çeken bir detay olarak yer aldı. Raporda, kurucu ve yönetici Faruk Fatih Özer ile diğer şüphelilerin Thodex platformu veri tabanına müdahale ederek dolandırıcılık yaptıkları anlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN SUÇLARI AÇIKLANDI

Thodex şirketinin kurucusu Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk ülkesine kaçmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandı. 268 sayfadan oluşan iddianamede 2 bin 27 müştekiye, 21 şüpheliye yer verildi. Şüphelilerin 'Suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Örgüte üye olma', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından cezalandırılmasının talep edildiğini bildirdi.

TÜM MALVARLIĞININ MÜSADERESİ İSTENDİ

İddianamede ayrıca, Thodex bünyesinde işlenen bu suçlardan elde edilen tüm varlığının müsaderesinin istenirken bu suçlar sebebiyle toplamda 356 milyon lira değerinde zarar oluştuğunu kaydedildi. Ayrıca Başsavcılık, soruşturma kapsamında 61 şüpheli içinse takipsizlik kararı verildiğini vurguladı.

Thodex vurgununda uzlaşma bilmecesi

 

Thodex’in firari CEO’sundan şikayetçilere 2 milyon TL

 

Thodex dolandırıcılıkta dünyanın 1 numarası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kapkara 01 Nisan 2022 00:28

    Hırsız...

  • Can mert31 Mart 2022 22:38

    Saffet sancaklı ve oğlu mert sancaklı bu işin neresinde birde bu işten avanta alan zat tv de 108 milyon demişti.

  • amanin amanin31 Mart 2022 19:44

    Maç çoktan bitmiş beyler, uzatmaları izlemeye gerek yok. Giden para gelmez. Kriptolarda gizlenmiştir…

  • vatandaş31 Mart 2022 18:18

    4 yıl yatsın dişimi kırarım. bak nasılda aklayıp paklayıp 1 yılda salıyorlar. burası muz cumhuriyetimi diye sorarlar birde . adnan oktarada 10.000 yıl istemişlerdi

  • Bir dost31 Mart 2022 17:48

    1 milyon yil alsa nolur, cekmeyecek olduktan sonra. Kral gibi yasiyordur , bu gidisle yasayacakta , bir tek o mu kimler kimler