E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeröristlere karşı 3600 personelle yeni operasyon---

Teröristlere karşı 3600 personelle yeni operasyon

Teröristlere karşı 3600 personelle yeni operasyon
24 Aralık 2022 - 08:47 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Teğmen Hubeyib Turan Operasyonu 3 bin 650 personelle başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman'da "Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Operasyonu"nun başlatıldığını söyledi.

Bakan Soylu, incelemelerde bulunduğu Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalındaki Vali Aydın Arslan Üs Bölgesi'nde yaptığı açıklamada, operasyona 3650 personelin katıldığını ifade etti. Soylu, operasyonun, harekat bölgesinde bir tek terörist kalmayıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

Soylu'nın açıklaması şöyle:

"Diyarbakır'da Lice bölgesinde en büyük Eren operasyonunu bu gece sabaha kadar kahraman jandarmamızın, polis özel harekatımızın, korucularımızın ve tüm unsurlarımızın operasyona başlamasıyla en büyük Eren operasyonunu inşallah icra edeceğiz. Temizleye temizleye geliyouz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, terörle mücadele konseptini 15 Temmuz 2016'dan sonra değiştirmesiyle ve talimatları çerçevesinde sürekli operasyon mantığı ile terör örgütünün bulunduğu inlerinde imha anlayışıyla ve ortaya koyduğumuz büyük bir mücadele gücü ve azmiyle devam ediyoruz.

Bu harekatın alanı Diyarbakır Lice merkez olmak üzere, Muş Şenyayla, Sağgöze Bingöl ve Batman Sason Zori bölgeleri olmak üzere tam 4 vilayette icra edilecektir.

Burada geçen yıl ve bu yıl ve ondan önceki yıl yaklaşık 300 milyon kök kenevir son üç yılda burada terör örgütünün finansına yönelik dikilen kök kenevir ele geçirildi. Yani öncelikle terör örgütünün bu bölgedeki finansmanını kuruttuk. Şimdi terör örgütünün bu bölgedeki bütün varlığını kurutacağız. 3 bin 650 personelle bu harekat başladı."

2022-2023 Eren Abluka sonbahar kış operasyonları başladı

 

Diyarbakır'da Eren Abluka-25 operasyonu başladı

 

Eren Abluka-17 operasyonu: 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Aralık 2022 11:57

    Anlayamadığım bir durum var. Askerliği vatan borcunu öderken, sicil ve dışarıda, yasa vatandaş ile askeri konu muhabbetlerde şu emir edilmişti.  ilk gün. Ne olursa olsun, ordu arazisi, askeri birimlerimiz vb hiç bir bilgi vermeyin. Net cevapalr söylemeyin dendi. Mesela ya x noktada kaç kişi var, kaç asker var burada, kaç asker bulunuyor burda, en ağır sılahlar nelar, yok şusılah varmı, bu varmı vb. iyi niyet, yada kotu niyet olabilir. malum askerde gelen giden askerlık anısı anlatıyordu :D sohebtler askerlık üzerinedi. ama şuan habere bakınca birim boluk vb bilgi olur ama, net asker sayısı verilmesi doğrumu ? bir an bizler eöğretilenler ile çelişkiye düştüm. xx sayı üzeri denebilir. 5 bin asker üzeri, işte 5 tabur, iha siha destekli 2 tabur üzeri, gibi mesela... Bilemedim komutan nediyorsa odur tabi. Emir, dermiri kesiyor . 

  • dgh24 Aralık 2022 19:56

    bu kadar uzun yazmayi seviyorsan eskiden sokakta destan satarlardi agit yakarak o isi yap hende para kazanirsin.