E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerör örgütü üyelerinden inkar taktiği---

Terör örgütü üyelerinden inkar taktiği

Terör örgütü üyelerinden inkar taktiği
25 Temmuz 2022 - 09:27 borsagundem.com

Adana'da terör örgütü PKK/KCK/YPG'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Örgüt içerisinde silahlı fotoğrafı çıkan 2 şüphelinin, "biz değiliz" dediği öğrenildi.

Adana polisi, terör örgütü 'PKK/KCK'nın Suriye uzantısı olan 'PYD/YPG'nin kentteki eylem ve faaliyetlerini mercek altına aldı. Adana Cumhuriyet Savcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan örgüt üyelerinin verdiği ifadeler; ele geçirilen dijital materyalleri inceleyen polis, Suriye uyruklu 4 kişiyi deşifre etti.

'Uyuyan hücre' yapılanması

Suriye'nin kuzeyinde örgüt saflarına katılıp, bölgedeki çatışmalarda aktif bir rol aldıkları tespit edilen H.E.F. (22), S.A. (26), H.A. (34) ve İ.H.'nin (45), 6 yıl önce yasadışı yollarla sınır hattını geçip, Türkiye'ye gelerek Adana'ya yerleştiğini tespit etti. Örgütün 'uyuyan hücre' yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen zanlılardan H.E.F. ve S.A.'nın, elinde uzun namlulu silahların olduğu fotoğraflara da ulaşıldı.

Son adresleri 'cezaevi' oldu

Dikkat çekmemek için tarlada ırgatlık yapıp, inşaatlarda işçi olarak çalışan zanlıların, örgütle bağlarını da kopartmadıkları belirlendi. Şüpheliler, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi; "Fotoğraftaki biz değiliz" savunmasını yaptı. Adliyeye sevk edilen H.E.F., S.A. ve H.A. tutuklandı; İ.H. de serbest bırakıldı.

PKK Afrin'de briket evlere saldırdı: 1 sivil öldü

 

ABD'den PKK'lı teröristler için taziye mesajı

 

MİT'ten PKK'ya nokta operasyon: Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)