E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTelegram neden açılmıyor?---

Telegram neden açılmıyor?

Telegram neden açılmıyor?
05 Ağustos 2023 - 17:32 borsagundem.com

Telegram mobil üzerinde bağlantı sorunu yaşandığı belirtiliyor.

Telegram çöktü mü, sorun mu var soruları 5 Ağustos Cumartesi günü gündemdeki yerini aldı. Zaman zaman kullanıcı yoğunluğu yaşayan mesajlaşma uygulaması hata veriyor. Yaşanan aksaklık sonrası Telegram mobil neden açılmıyor, ne zaman düzelecek soruları yanıt aramaya başladı. Bağlantı sorunu çözümü için kullanıcılar harekete geçti.

TELEGRAM DÜZELDİ Mİ, NE ZAMAN DÜZELECEK?

Şu anda Telegram mobil üzerinde bağlantı sorunu yaşandığı belirtiliyor. Kullanıcılar, Telegram'ın neden çöktüğüne dair araştırmalar yapıyor.

Ancak yaşanan problemle ilgili olarak Telegram'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

TELEGRAM MASAÜSTÜ BİLDİRİMLERİ NEDEN GELMİYOR?

Telegram Web Messenger bildirim almamanızın birden çok nedeni olabilir. En yaygın sorunlar aşağıda listelenmiştir:

1. Uygulama içi ayarların yanlış yapılandırılması olabilir.

2. Belirli kişilerden bildirim almıyorsanız, onları sessize almış olabilirsiniz.

3. Telegram Messenger uygulamasının arka planda çalışmasına izin verilmiyorsa bildirim gelmemesi sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

4. Sorun, geçici bir uygulama içi aksaklıktan veya hatadan kaynaklanabilir.

Neyse ki, aşağıdaki çözümleri deneyerek bu sorunu hızlı bir şekilde giderebilirsiniz...

1. Sistemi Yeniden Başlatın

Teknik düzeltmelere geçmeden önce bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlattığınızdan emin olun. Görünüşe göre, sorun geçici bir sistem arızasından kaynaklanabilir. Ve bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey, sistemi yeniden başlatmaktır.

2. Telegram Sunucu Durumunu Kontrol Edin

Telegram Web Messenger uygulamasında bildirim almıyorsanız, Telegram uygulaması çökmüş olabilir. Bu aşamada, uygulamayla ilgili farklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

İnternet tarayıcınızı açın ve Downdetector web sitesini ziyaret edin. Arama alanına Telegram yazın ve Enter'a basın. Aşağıdaki pencerede Telegram sunucu durumunu gözlemleyebilirsiniz.

3. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

Telegram Web Messenger gibi uygulamalar, sorunsuz çalışabilmeniz için sağlıklı bir internet bağlantısına bağlı olmanızı gerekir. Durum böyle değilse, uygulamayla ilgili düzenli olarak sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Herhangi bir internet hız kontrol web sitesini ziyaret ederek internet bağlantınızı kontrol edebilirsiniz.

4. Windows Mağazası Uygulamaları Sorun Gidericisini çalıştırın

Win + I kısayol tuşlarını kullanarak Ayarları açın. Sistem sekmesi altında, Sorun Gider'i seçin. Diğer sorun gidericilere tıklayın. Windows Mağazası Uygulamaları'nın yanındaki Çalıştır'a tıklayın.

5. Uygulamaya Tekrar Giriş Yapın

Çalışmayan bildirimler, geçici bir uygulama içi aksaklıktan kaynaklanabilir. Bu durumda, sorunu çözmek için hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz.

Telegram Masaüstü uygulamasını açın. Ayarlar'ı seçin . Üç noktaya tıklayın ve içerik menüsünden Çıkış'ı seçin. Ardından, telefon numaranızı kullanarak veya QR kodunu tarayarak hesabınıza tekrar giriş yapın. Bundan sonra, mesaj bildirimleri alıp almadığınızı kontrol edin.

6. Ayarlardan Bildirimleri Etkinleştir

Ayarlarda masaüstü bildirim özelliği devre dışı bırakılırsa Telegram'da mesaj bildirimi alma şansınız yoktur. Windows PC'nizde bildirim almak istiyorsanız bu özelliği etkinleştirmeniz gerekir.

Telegram Masaüstü uygulamasını açın ve ayarlar'ı seçin. Bildirimler ve Sesler'e tıklayın. Masaüstü bildirimlerinin yanındaki geçişi etkinleştirin. Uygulamayı yeniden başlatın ve bildirim alıp almadığınızı kontrol edin.

7. Telegram Bildirim Nasıl Açılır?

Belirli kişiler için mesaj bildirimleri almıyor musunuz? Bu durumda, bu kişileri sessize almış olabilirsiniz. Sorunu çözmek için bildirim sesini açmanız gerekecek.

Telegram Masaüstü uygulamasını açın. Mesaj bildirimini almadığınız konuşmayı açın. En üstteki kişi adına tıklayın. Görüşmenin sesini açmak için Bildirimler'in yanındaki geçişi etkinleştirin.

8. Telegram'ın Arka Planda Çalışmasına İzin Verin

Windows, arka planda hangi uygulamanın çalışabileceğine karar vermenizi sağlar. Telegram Desktop uygulamasının arka planda çalışmasına izin verilmiyorsa, mesaj bildirimleri almazsınız.

Ayarlar'ı açın. Sol panelden Uygulamalar'ı seçin. Uygulamalar ve özellikler'i seçin. Telegram Desktop'ın yanındaki üç noktaya tıklayın ve Gelişmiş seçenekler'i seçin. Arka plan uygulamaları izinleri altındaki açılır simgeye tıklayın ve Her Zaman seçeneğini seçin.

9. Telegram Uygulamasını Güncelleyin

Çözümlerin hiçbiri yardımcı olmadıysa, uygulamayı güncellemeyi düşünebilirsiniz. Görünüşe göre, sorun eski bir uygulama sürümünden kaynaklanabilir.

Sorunu çözmek için Microsoft Store'dan en son Telegram Desktop uygulaması sürümünü ziyaret edin ve indirin.

Telegram, 1 günde 70 milyon yeni kullanıcı kazandı

 

45 milyon kişi kullanıyor: İran'da Telegram'a engel!

 

Telegram görüntülü grup sohbetlerini abarttı: 1000 kişi izleyebilecek

 

Telegram duyurdu: Beklenen özellik sonunda geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)