E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknolojiden emtialara trilyon dolarlık sermaye geçişi---

Teknolojiden emtialara trilyon dolarlık sermaye geçişi

Teknolojiden emtialara trilyon dolarlık sermaye geçişi
05 Nisan 2024 - 11:47 borsagundem.com

Stratejist Larry McDonald, enflasyonda yeniden bir yükseliş bekliyor ve bunun bazı varlıklarda trilyonlarca dolarlık bir boğa piyasasını başlatacağını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yatırımcılar, yüksek enflasyonun kalıcı olup olmayacağını ve olumsuz senaryonun olası sonuçlarını merak ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, üst düzey makro stratejist Larry McDonald, yüksek enflasyondan yararlanan varlıklar için trilyonlarca dolarlık bir boğa piyasasının geldiğini müjdeliyor.

Kalıcı bir enflasyon rejimi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Larry McDonald, “İnatçı yüksek enflasyondan fayda sağlayacak varlıklar için muazzam bir boğa piyasası yaklaşıyor” diyor

‘Bear Traps Report’ yazarı ve Société Générale'in eski ABD makro strateji başkanı McDonald, enflasyonun gelecek yıllarda sürekli olarak Fed'in yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağı öngörüsünde bulunarak ekonomideki yüksek fiyatlara ilişkin bir uyarıda bulunuyor. McDonald, fiyatların gelecek 10 yıl içinde muhtemelen yüzde 3 ila yüzde 4 arasında değişeceğini öngörüyor.

McDonald, ülke dışında üretimden ülke içinde dönülmesi, hükümet teşvikleri ve güçlü iş gücü piyasasından kaynaklanan fiyat baskılarına işaret ederek, “Sürekli enflasyonun tüm bu kaynakları üzerimize geliyor” şeklinde konuşuyor.

Jeopolitik çatışmaların artıyor olması ise bu baskıları daha da artırıyor. McDonald, 70'lerde Vietnam Savaşı'na denk gelen stagflasyon krizine işaret ederek savaşın kendisinin enflasyonist olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Yani daha kalıcı bir enflasyonist rejime giriyoruz.”

Trilyon dolarlık bir sermaye göçü

Ancak bu aslında ‘enflasyondan yararlananlar’ veya fiyatlar yüksek kalmaya devam ettikçe yükselişe geçecek piyasa alanları için iyi bir haber anlamına geliyor. McDonald, bu yararlanıcıların nikel, alüminyum, uranyum, bakır, altın, petrol ve doğalgaz gibi varlıkları içerdiğini belirterek, tek başına 'enerji şebekesi'nin muhtemelen yaklaşık 2 trilyon dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.

McDonald, bu geçişin ‘Muhteşem Yedili’ olarak da bilinen popüler büyüme hisse senetlerinden gerçek değeri olan varlıklara ve emtialara muazzam miktarda para çekeceğini de sözlerine ekliyor. Bu varlıklardan bazılarının faizinde halihazırda artış görülüyor ve altın fiyatları bu hafta rekor seviyeye yükselmiş durumda. McDonald, “Trilyon dolarlık bir sermaye göçünden bahsediyoruz ve kimse buna hazırlıklı değil” diyor.

Yatırımcılar ise enflasyonda düşüş bekliyor

Ancak yatırımcılar büyük ölçüde enflasyonun önümüzdeki yıl uzun vadeli hedefine geri dönmesini bekliyor. Cleveland Federal Rezerv Bankası'na göre 1 yıllık enflasyon beklentileri Mart ayında yüzde 2,07'ye geriledi. Tüketici fiyatları Şubat ayında sadece yüzde 3,2 oranında artarken fiyatlar şimdiden 2022'deki en yüksek seviyelerinden önemli ölçüde düşmüş durumda.

McDonald şu anda Wall Street'in en düşüş eğilimli tahmincileri arasında yer alıyor ve sürekli olarak hisse senetleri ve enflasyonun gidişatı konusunda alarm veriyor. McDonald, Mart ayında, yüksek faiz oranlarının ekonomi üzerindeki etkisi sayesinde borsanın gelecek iki ay içinde yüzde 30'a kadar çökebileceğini tahmin etmişti. McDonald aynı öngörüyü 2023'te de yaptı fakat hisse senetlerinin geçen yıl yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Muhteşem Yedili hisseleri ne kadar muhteşem?

 

'Muhteşem Yedili' artık yekpare bir yapı değil

 

Muhteşem Yedili düştü, 233 milyar dolar buhar oldu

 

Emtia rallisi FED’in planını bozdu

 

Emtia piyasasında 'şahin' yükseliş

 

ABD’de enflasyonla mücadele deflasyonu mu çağırıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)