E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTeknoloji şirketleri ofisleri açmaya başladı---

Teknoloji şirketleri ofisleri açmaya başladı

Teknoloji şirketleri ofisleri açmaya başladı
01 Nisan 2021 - 09:24 borsagundem.com

Google, ofislerin kısmen yeniden açılmasını hızlandırıyor ve uzaktan çalışmanın geleceğine sınırlar koyuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl çalışanları eve gönderen ilk büyük ABD şirketlerinden biri olan Google, çalışanları ofise geri alma planlarını hızlandırdığı için yeni uzaktan çalışma kuralları belirliyor.

CNBC tarafından görüntülenen dahili belgelere göre, gün geçtikçe milyonlarca Amerikalı daha aşılanırken Google, ABD'nin bazı bölgelerinde gönüllülük esasına göre 1 Eylül iade tarihinden önce ofislerini yeniden açma planlarını hızlandırıyor. Aşı mevcudiyetine ve Covid-19 vakalarındaki düşüş eğilimine bağlı olarak ofisler Nisan ayında sınırlı kapasitede yeniden açılabilir.

Google'ın yeni insan operasyonları başkanı Fiona Cicconi Çarşamba günü şirket çapında bir e-postada, "Çoğumuzun evden çalışmasının üzerinden bir yıl geçti ve ofise geri dönme düşüncesi farklı duygular uyandırabilir," diye yazdı. Cicconi çalışanlara Covid-19 aşısı yaptırmalarını tavsiye etti ancak bunun zorunlu olmadığını söyledi.

Çalışanlar 1 Eylül'den sonra yılda 14 günden fazla süreyle uzaktan çalışmak istiyorsa, "Bilmesi gerekenler" yazan ayrı bir nota göre resmi olarak başvurmaları gerekecek. "En istisnai durumlarda" 12 aya kadar başvurabilirler. Ancak notta, şirketin çalışanları herhangi bir noktada atanmış ofisine geri çağırabileceği belirtildi.

Google, çalışanların haftada üç gün yüz yüze gelmesinin beklendiği Eylül ayında kapsamlı bir yeniden açılma için hazırlanıyor. Şirket, çoğu uzaktan çalışmaya süresiz olarak izin verme sözü veren Facebook ve Twitter gibi şirketlerden farklı bir yaklaşım benimsiyor.

CNBC'ye e-postayla gönderilen bir açıklamada Google, notları onayladı ve "kişisel nedenlerle kalıcı hareketlerin hala beklemede olduğunu" ekledi.

CNBC ilk olarak Aralık ayında Google'ın uzaktan çalışma fikrini bir kenara bıraktığını ve işçilerin ofislere "gidip gelme mesafesinde yaşamalarını" beklediğini bildirdi.

Cicconi Çarşamba günkü e-postasında, çalışanların sahiplerinin köpeklerini getirmelerine izin verecek yeniden düzenlenmiş ofislere geri döneceklerini yazdı. Planlama çalışmasının şirketin Emlak ve İşyeri Hizmetleri grupları tarafından yönetildiğini söyledi.

Cicconi, "Ofisler tam olarak hatırladığınız gibi görünmeyecek, ancak ekiplerimiz onları rahat ettirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor, mümkün olan yerlerde yemekler, atıştırmalıklar ve malzemeler sağlamak da dahil," dedi.

Cicconi, çalışanları "yeni bir virüs dalgasını önlemek için tetikte kalmaları" konusunda uyardı ve Brezilya'nın artan vakalarda "önemli zorluklar" gördüğünü sözlerine ekledi.

Pandemi sırasında daha az stres ve belki de para biriktirmek için Körfez Bölgesi'nden ayrılan personelin geri dönme teşviki olabilir. Çarşamba günkü notlardan birinde şirket, çalışanların maaşlarını çalıştıkları yere göre ayarlayabileceğini söyledi.

Axios, Google'ın bazı çalışanlarının Nisan ayında geri dönme planlarını daha önce bildirdi.

Teknoloji fonlarının kaderi değişebilir

 

WEF: Covid cinsiyet uçurumunu genişletti

 

Günün önemli şirket haberleri 01/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)