E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTB3 SİHA ilk testinde başarılı oldu! İşte o görüntüler...---

TB3 SİHA ilk testinde başarılı oldu! İşte o görüntüler...

TB3 SİHA ilk testinde başarılı oldu! İşte o görüntüler...
13 Ekim 2023 - 17:50 borsagundem.com

Bayraktar TB3 SİHA, ilk koşu testini başarıyla tamamladı. Hangardan çıkan TB3'ün ilk test görüntüleri Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.

Dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA (silahlı insansız hava aracı) olması planlanan BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen, katlanabilir kanat yapısına sahip Bayraktar TB3, ilk koşu testini başarıyla tamamladı. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemi olan; keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahipti. Hangardan çıkan Bayraktar TB3'ün ilk test görüntüleri Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.

YERLİ AKILLI MÜHİMMATLAR

İlk koşu testini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirildi. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip Bayraktar TB3, keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip.

Deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunan Bayraktar TB3; görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetiyle çok uzun mesafelerden kumanda edilebilme özelliğiyle de öne çıkıyor.

BAE, Türkiye'den 120 SİHA istiyor

 

Havada hedef bırakmayacak! Türk SİHA'sına Sungur füzesi

 

Polonya'ya ilk Bayraktar SİHA'ların teslimatı yapıldı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik

 

Suudiler de Türkiye’den SİHA istedi

 




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)