E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTatil sonrası borsalarda yön yukarı---

Tatil sonrası borsalarda yön yukarı

Tatil sonrası borsalarda yön yukarı
14 Nisan 2020 - 09:45 borsagundem.com

Paskalya tatili nedeniyle cuma ve pazartesi günü işleme kapalı olan Avrupa borsaları güne yükselişle başladı. ABD ve Asya borsaları da artı da başladı

Avrupa borsalarında vadeli endeksler güne artı başladı. Almanya'da DAX vadelileri yüzde 0.2, İngiltere'de FTSE 100 vadelileri yüzde 0.3, İtalya'da FTSE MIB vadelileri yüzde 0.5, Fransa'da CAC 40 vadelileri yüzde 1.6 ve İspanya'da IBEX 35 vadelileri yüzde 0.7 yükseldi.

Paskalya tatiline girmeden önceki son işlem günü olan geçen hafta Perşembe, Almanya'da DAX endeksi yüzde 2.24, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2.9, İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 1.39, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1.44 ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1.71 yükselişle kapandı.

ASYA VE ABD VADELİLERİ YÜKSELİŞTE

Son gelişmelerle New York borsasında dün karışık bir seyir izlenirken, Dow Jones endeksi yüzde 1,4 ve S&P 500 endeksi yüzde 1 değer kaybetti. Kapanışa yakın teknoloji şirketleri öncülüğünde gelen alımlarla artıya geçen Nasdaq endeksi ise yüzde 0,5 yükseldi. ABD vadeli endeksleri ise sabah saatlerinde yüzde 1’in üzerinde yükselişler kaydetti. Dolar endeksi 99,1 ile yaklaşık 2 haftanın en düşük seviyelerinde seyrederken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 0,77 civarında bulunuyor.
Asya borsalarında ise bugün salgının zirveye ulaştığına dair beklentiler ve Çin'de ihracatın beklentilerden daha az düşüş kaydetmesi sonrası alış ağırlıklı bir seyir izlendi. Çin'de yuan cinsinden ihracat marta önceki aya kıyasla yüzde 3,5 azalarak 1,3 trilyon yuana geriledi, ithalat ise yüzde 2,4 artış kaydetti. Veriler sonrası kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,7 ve Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 2,7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELİS MARMARİSLİ14 Nisan 2020 11:30

    fazla kalıcı olacağını hiç zannetmiyorum.asıl sıkıntılar ekonomilerde görülecek .bu dönemlerde enseyi karatmadan borsalardan uzak durmak keş nakitte kalmak olumlu olur.döviz +altın gibi............