E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTam kapanma 19 Mayıs'a uzatılacak mı? Soylu, yanıt verdi---

Tam kapanma 19 Mayıs'a uzatılacak mı? Soylu, yanıt verdi

Tam kapanma 19 Mayıs'a uzatılacak mı? Soylu, yanıt verdi
06 Mayıs 2021 - 21:40 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV'de, Belkıs Kılıçkaya moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını yanıtladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çarşamba gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 17 Mayıs'a kadar uygulanacak olan tam kapanma süreciyle birleştirilip birleştirilmeyeceği sorusuna yanıt verdi. Soylu, "Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok" dedi.

"SALGINLA MÜCADELEDE 4 TEMEL İLKE BELİRLEDİK"
Bakan Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Salgınla mücadele sürecinde 4 temel ilke belirledik. Bu 4 temel ilke: Kamu düzeni ve güvenliğinin devamı, üretim ve tedarik zincirinin aksamaması, sağlık sisteminin devamı ve temizlik-maske-mesafe üçlüsünün temini"

"TARIMIN EN ÖNEMLİ DÖNEMİNDEYİZ"

Derdimiz şu, Ramazan, yaz ve Kurban Bayramı, sosyal izolasyonda zorluk çekeceğimiz dönemler olacak. Tarımın en önemli dönemindeyiz. Tarımı devam ettirmemiz lazım. Ekonomik olarak hareketlenmemiz gereken dönemin arifesindeyiz. Türk halkını eve kapattık ama hepsi sağlığımız için. Milletimizden Allah razı olsun. Bu dönemde hepimiz yakınlarımızı kaybettik. Ben de yakınlarımı kaybettim. Tüm Türkiye olarak fedakarlıklarda bulunduk.

"TÜM HALKIMIZI EVE KAPATMAK KOLAY DEĞİL"

Muhalefet bu istemezükçü tavrını şehir hastanelerinde de gösterdi. Bu hastaneler, Türkiye'nin sağlık sitemini ve alt yapısını, Dünya'nın ve Avrupa'nın sağlık sisteminde en güvenli ülkesi haline gelmesine sebebiyet verdi. Kapanma dönemlerinde büyük zorluklarla karşılaştık. Ben önceki kapanma döneminde de büyük zorluk çektik. Tüm halkımızdan evlerine kapanmasını istemek kolay değil.

Niye İçişleri Bakanlığı ikide bir genelge yayınlıyor denildi. 2 önemli husus var. Birincisi, ilk Hıfzıssıhha Kurulları karar veriyor. İkincisi, bizim pandemi eylem planımız var. Koordinasyon İçişleri Bakanlığı'na verilmiş, biz de kabinemizin aldığı kararları halkımıza duyurabilmek için bunu ortaya koyuyoruz.

"TAM KAPANMAYI UZATMA KONUSUNDA DEĞERLENDİRMEMİZ YOK"

Tam kapanmanın 19 Mayıs'a uzaması konusunda böyle bir değerlendirmemiz yok.

Toplumun bütün taraflarını dinliyoruz. Esnaf diyorlar ki, gıdayı anladık, temel ihtiyaç maddelerini anladık. Tabi sosyal medyada şey diyorlar, "Tarak yasak, Süleyman Soylu'nun saçları yok diye."

Türkiye'de Kovid-19 kaynaklı can kaybı 42 bin 187'ye yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bydigi08 Mayıs 2021 10:28

    pttlerin önünde 100 metre kuyruk varken halen tam kapanmadanmı bahsediliyor..

  • çakmaa virus07 Mayıs 2021 22:43

    kapanma 17  gun bakanlık ne yapıyor   ? kapı akapı dolasıp  1mılyn 2 mılyon testmı yapıyor hayır. sankı bırılerı corona aman kımseye bulaşmasın o bırılerı kım nerde yasar 10 gectı neden vakar artmadı kapanma var hastaneye gıde yok test yaptıran azaldı.

  • İzzet BAŞ07 Mayıs 2021 09:01

    Kapanmaya gerek yok .Ölenler ölür kalanlar bizimdir. Corona  üçüncü dünya harbini başlattı. 7 milyar insandan en az üç milyarını yok etmeye azimli. Üzüldüğüm böyle zamanda bile para babaları kazanma peşinde. Sözüm ona hayvan can derdinde kasap et derdinde.. Vatandaş can derdinde  KODAMANLAR MAL. PARA. DERDİNDE..... Orhan babanın tabiriyle batsın bu dünya..

  • Mert07 Mayıs 2021 00:20

    10 kasıma kadar uzatsaydınız

  • TürkMücahid07 Mayıs 2021 08:47

    laf söylemiş BALKABAĞI..!

  • Arif gsli06 Mayıs 2021 23:45

    Allah ım bu hastalıktan kurtar diyecem ama yüzüm yok, sen bildiğini yap Yarabbim. Biz hakettğimiz gibi yaşarız...

  • Berber Bekri 06 Mayıs 2021 23:43

    Bugün çıktım kapanma filan olmayan normal günden çok daha kalabalık dı fırın önünde DÖrT DÖrTe marketler öyle bankamatik değil sanki coronamatik hoppp hemşehrim diyen yok koca şehrin 6 kavşağında kont. Noktası denetim menetim o kadar maa aile el ele yollarda her haneden 1 kişi o bu en yakın yok öyle YOK böyle hepsi kağıt üstünde... Arefe gününü corona bayram ilan etmiş bir gün önce kutlayacam bayramı diye mesaj yayınlamış.. Haydi Türkiye ileri....

  • Ali06 Mayıs 2021 23:01

    İşimiz gücümüz var ne kapanması paraya kıyında aşı alın.

  • baturayersin06 Mayıs 2021 22:51

    nasıl kapanma her gün hasta çıkıyor bunlar uzaydanmı geliyor