E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvilde ralli uzun sürmez---

Tahvilde ralli uzun sürmez

Tahvilde ralli uzun sürmez
17 Ekim 2014 - 07:49 borsagundem.com

Hisse piyasalarından kaçanlar güvenli liman olarak gördükleri devlet tahvillerine yatırım yapıyor

Piyasalarda son günlerde hisse senetlerinden kaçış yaşanırken, yatırımcılar tahvile yöneliyor. ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ve İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan bu ilgiyi yorumladı.

Karabulut, tahvil faizlerindeki düşüşle ilgili olarak şunları söyledi:

"Yeni güvenli liman tahvil diyebiliriz. Para güvenli limanlara doğru akıyor. İlk gitmesi gerektiği noktayı tahviller olarak görüyoruz. Euro Bölgesi ve ABD tarafında tahvile olan talep arttı. Şu an risk algısı yüksek. Korkuların başında Avrupa geliyor. Almanya verilerinin de kötüye gitmesi olumsuz görünüm sergiliyor. Tekrar Yunanistan'ı konuşmaya başladık. Rusya-Ukrayna konuşulmuyor ama Rusya'nın sıkışması söz konusu. Petrolün aşağı gelmesi risklerin ön planda olduğunu gösteriyor. Risk olarak gördüğüm Euro Bölgesi ve Rusya. ABD'nin kuvvetli duracağını düşünüyorum. ABD tarafında ralli uzun sürmez, Avrupa'da şüpheli. ABD'de bir aylık periyot olabilir, Ekim'i böyle geçiririz, sonra faizde yukarı yönlü eğilim olur. Şu anki geçiçi. Euro Bölgesi'nde durum ise tartışılır. Ülkeler hala kendisini toparlayamıyor. Ani çıkışlarda paranın gittiği nokta tahviller."

MANUKYAN: ASIL SORUN LİKİDİTE

Manukyan ise "Piyasa kendini ikna edecek birini arıyor. Portföylerde değişikliklere gidiliyor. Genel olarak Avrupa'nın kendisi problemli. Böyle bir durumda ABD güvenli liman oluyor. 10 yıllıkların daha düşük seviyeye gitmesini çok mantıklı görmüyorum. Asıl problem ciddi bir likidite problemi var. Hareketlerin abartılmasında likidite problemi rol oynuyor. Bu rallinin süreceğini zannetmiyorum. ABD tarafında tahvile talebin devam etmeyeceğini, Avrupa'da da devam etmesinin mantıklı olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)