E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuudi borsasının halka arzına belirsizlik---

Suudi borsasının halka arzına belirsizlik

Suudi borsasının halka arzına belirsizlik
17 Haziran 2020 - 10:40 borsagundem.com

Suudi Menkul Kıymetler Borsası (Tadawul) halka arz projesi ile kamu katkısına dönüşümün eşiğinde

Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu (CMA) Başkanı Muhammed bin Abdullah el-Kuveyz, Suudi Menkul Kıymetler Borsası’nın (Tadawul) halka arz projesi ile kamu katkısına dönüşme yolunda olduğunu söyledi.

CMA Başkanı, Riyad Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantı sırasında, son yasal gelişmelerin Suudi Arabistan’ın bağımsız ticaret platformları kurmak veya vadeli işlemler piyasası oluşturmak gibi çeşitlendirilmiş bir finansal pazara geçişine kapı açtığını belirtti.

Suudi finans piyasasının küresel piyasalara kıyasla dalgalanmalar veya düşüş seviyeleri kaydetmeyerek yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından etkilenmediğine dikkati çeken el-Kuveyz, “Bu durum belki de Suudi finans piyasasını küreselden yerele dönüştürme yolculuğunu anlatıyor” dedi.

Tadawul Yönetim Kurulu üyesi Mühendis Halid el-Hussan ise Tadawul'un halka arz planlarının devam ettiğini ancak korona virüs etkileri nedeniyle 2021 için planlanan tarihin teyit edilemediğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)