E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: İsveç ve Finlandiya üçlü muhtıraya uyuyor---

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya üçlü muhtıraya uyuyor

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya üçlü muhtıraya uyuyor
08 Ocak 2023 - 18:32 borsagundem.com

Jens Stoltenberg, İsveç'te düzenlenen Folk och Försvar Güvenlik Konferansı'na katıldı. Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üçlü muhtıraya uyduğunu açıkladı. Stoltenberg, "Anlaşmaya uyulduğunu görmekten mutluyum." ifadesini kullandı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile imzaladıkları üçlü muhtıraya uyduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'te düzenlenen Folk och Försvar Güvenlik Konferansı'na katılarak konuşma yaptı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına değinen Stoltenberg, iki ülkenin Türkiye ile Haziran 2022'de Madrid'deki NATO zirvesinde terörle mücadeleyi artırma ve işbirliğini güçlendirme amacıyla üçlü muhtıra imzaladığını hatırlattı.

Stoltenberg, bu sayede NATO'nun İsveç ve Finlandiya'yı üyeliğe davet kararı aldığını belirterek "Anlaşmaya uyulduğunu görmekten mutluyum." dedi.

İki ülkenin üyelik katılım protokolünün şu ana kadar 30 NATO müttefikinin 28'i tarafından onaylandığını anımsatan Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın yakında ittifaka katılacağına inandığını dile getirdi.

Stoltenberg, NATO'ya başvuru yapmalarından sonra iki ülkeye bazı NATO müttefiklerinin güvenlik garantileri verdiğini, NATO'nun bölgede varlığını artırdığını, İsveç ve Finlandiya'nın artık NATO toplantılarına ve entegre askeri iş birliğine dahil olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, "İsveç ve Finlandiya'nın güvenliğinin tehdit edilmesi halinde NATO'nun harekete geçmemesi düşünülemez." diye konuştu.

İsveç Başbakanı'ndan 'U' dönüşü

İsveç'ten 'terör' adımı: Anayasa yürürlükte

Stoltenberg: Ukrayna’yı desteklemede geri adım atmayacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ08 Ocak 2023 21:06

    isveç başbakanı anlaşmadıki şartları yerine getirmeyeceğiz diyor genel sekterde üç maymunu oynuyor.

  • xyz08 Ocak 2023 21:03

    Dostumuz isveç ve finlandıya yı biz iktidara gelince ilk oturumda nato ya alacağız biraz sabır olun dostlarım.