E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç'ten 'terör' adımı: Anayasa yürürlükte---

İsveç'ten 'terör' adımı: Anayasa yürürlükte

İsveç'ten 'terör' adımı: Anayasa yürürlükte
02 Ocak 2023 - 21:23 borsagundem.com

İsveç'te terörle mücadeleye ilişkin anayasa değişikliği yürürlüğe girdi

İsveç, terörle mücadeleye yönelik yeni anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiğini duyurdu.

İsveç Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "1 Ocak 2023’te İsveç’te bir anayasa değişikliği yürürlüğe girdi. Yapılan anayasa değişikliği İsveç’in teröre karşı yeni ve daha kapsamlı imkanlarla mücadele edebileceği anlamına geliyor" ifadeleri kullanıldı.

Twitter üzerinden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"İsveç terör tehdidine karşı koymak amacıyla tek başına ve diğer devletlerle birlikte yoğun bir çaba göstermektedir. Terör, terörden etkilenen toplumlar nezdinde ağı zorluklar oluşturmakta ve hem uluslararası barış ve güvenliği hem de hem de ulusal güvenliği tehdit etmektedir. Terör, çok ciddi suç teşkil eden eylemleri içeren ve düzeni tehdit edici bir yapıya sahip olup demokrasi, insan haklarından özgürce faydalanılması ve ekonomik ve sosyal gelişim karşısındaki en ciddi tehditlerden biridir.

İsveç anayasasında yürürlüğe girecek olan değişiklik, İsveç'e terörle mücadele anlamında daha güçlü imkanlar sunmaktadır. Anayasa değişikliği, terör faaliyeti yürüten veya terörü destekleyen drupların örgütlenme hürriyetinin kanun çerçevesinde kısıtlanması konusunda imkanların artması anlamına gelmektedir. Bu değişiklik, kanun koruyucular açısından, örneğin bir terör örgütüne katılımı daha geniş bir çerçeveyle suç unsuru haline getirmeyi ve terör örgütlerini yasaklamayı olanaklı kılmaktadır."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU "SOMUT GELİŞME YOK" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 23 Aralık'ta İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'le Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşmuştu.
Terör bağlantılı kişilerin iadesiyle ilgili de Çavuşoğlu, "Mevkidaşımın özellikle terör örgütü PYD/YPG ile aralarına mesafe koyan açıklamaları da önemliydi. Keza PKK iltisaklı bir şahsı ülkemize sınır dışı ettiler. Bunlar doğru yönde atılan adımlardır. Ancak özellikle terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması gibi bazı konularda somut bir gelişme yok. Bizim listemizde olmayan bir kişinin iade edilmesini memnuniyetle karşıladığımızı zaten söylemiştik." ifadelerini kullandı

Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında yapılan üçlü mutabakat kapsamında İsveç'in attığı adımları ve verdiği mesajları not ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, anayasa ve yasalarda yapılan değişikliklerin yeni yılda yürürlüğe gireceğini söylemişti.

AB'nin dönem başkanlığını İsveç devralıyor

 

İsveç Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biri anlatsın09 Ocak 2023 09:25

    Yok mu dış işlerinde isveç dilinde haber yapacak biri. Bunlar orada kendilerini özgürlük savaşçısı olarak gösteriyor. İsveç halkına pkknın yaptığı katliamları, pusuları, kaçırdığı öğretmenleri, mühendisleri, yaptığı uyuşturucu insan ve silah ticaretini niye anlatmıyoruz. Oradaki halk giydiği ürünü bile insanı şartlarda üretildi mi sorguluyor. Bizim lobilerimiz eksik medya en ucuz silahtır.