E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS&P Global'den Türk şirketleri değerlendirmesi---

S&P Global'den Türk şirketleri değerlendirmesi

S&P Global'den Türk şirketleri değerlendirmesi
18 Ocak 2024 - 14:23 borsagundem.com

S&P Global'e göre, Türk şirketleri iyi bir pozisyonda bulunuyor ve 2024 - 2025 yılında büyümeye dönebilirler.

S&P Global Ratings tarafından bugün "Türk Şirketlerinin Sermaye Piyasasına Erişiminin İyileştirilmesi 2024-2025 Yıllarında Büyümeyi Teşvik Edebilir" başlıklı bir rapor yayınlandı. Rapor göre, derecelendirilen Türk şirketlerinin çoğu, ülkenin son dönemde daha ortodoks bir ekonomi politikasına doğru kaymasından faydalanmak için iyi bir konumda.

S&P Global raporunda, Türk şirketlerinin son yıllarda yüksek enflasyon, dalgalı para birimi ve yüksek faiz oranları ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını, bununla birlikte, değerlendirdikleri şirketlerin çoğu bağımsızlıklarını korumayı başardıklarını vurguladı.

S&P Global Ratings kredi analisti Alexander Griaznov, "Politika reformlarının planlandığı gibi devam etmesi halinde, Türk şirketlerinin uluslararası sermaye piyasalarına daha iyi erişimden faydalanabileceğine inanıyoruz. Bu sayede sadece hayatta kalmaya odaklanmak yerine yatırımlarını kademeli olarak artırabilecek ve büyümeye geri dönebilecekler. Türk şirketlerinin artan faiz oranlarına rağmen mevcut kaldıraç ve faiz karşılama metriklerini koruyacaklarına inanıyoruz. Ayrıca, yüksek enflasyon nedeniyle karlılıkta daha fazla bozulma öngörmüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

S&P Global: Düşen tahvil getirileri faiz artırımına kapı aralayabilir

 

Yatırım ustası Mobius'tan Türk şirketlere övgü

 

AB’den Türk şirketlerine uyarı!

 

‘Biden paketi’ Türk şirketlerini de etkiler mi?

 

'Savunmanın devleri' listesinde 2 Türk şirket!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)