E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P Global Ratings'e göre Fed faiz artıracak---

S&P Global Ratings'e göre Fed faiz artıracak

S&P Global Ratings'e göre Fed faiz artıracak
22 Mart 2019 - 08:43 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Fed, önceki günkü para politikası toplantısı sonrası bu yıl için faiz artırımı beklentilerini sıfırladı. Ancak S&P Global Ratings, bankanın bu yıl bir kez daha faiz artırımına gideceği görüşünde

Fed üyeleri bu yıl için başka faiz artırımı öngörülmediğini açıklasalar da S&P Global Ratings'e göre Fde'in faiz artırımları ile işi "henüz" bitmedi.

S&P'nin Asya-Pasifik ekonomisti Shodunh Roache CNBC'ye yaptığı açıklamada, bu yıl içinde veya gelecek yılın başlarında bir faiz artırımı daha geleceğini düşündüğünü söyledi.

Roache, beklenenden daha iyi ekonomik büyüme ve güçlü istihdam piyasasının Fed'e bir faiz artırımı için alan bıraktığını savundu.

Global ekonomideki zayıflık dikkate alındığında Fed'in faiz artırımlarına ara vererek işlerin nasıl geliştiğini izlemek istemesinin akıllıca olduğunu belirten Roache, "Ancak global büyüme için endişelerin biraz aşırıya kaçtığını hissediyorum" dedi.

S&P, ABD ekonomisinde bu yıl büyümenin yüzde 2'nin üzerinde olmasını beklediklerini ve aylık 130 bin gibi bir istihdam yaratımı öngördüklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)