E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 yeniden rekora koşuyor---

S&P 500 yeniden rekora koşuyor

S&P 500 yeniden rekora koşuyor
11 Ağustos 2020 - 10:03 borsagundem.com

Salgınla birlikte rekor seviyelerden tarihi düşüşlere gerileyen S&P 500 endeksi tarihin en hızlı geri dönüşüne hazırlanıyor. Endeks bugünü %0,3’ün üzerinde kapatırsa gelmiş geçmiş en yüksek seviyedeki kapanışa ulaşmış olacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayı sonlarından bu yana %50’lik bir geri dönüş yapan S&P 500 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesindeki kapanışın sadece %0,3 aşağısında. Pazartesi gününü 3.360,5 puanda bitiren endeksin kapanışta 3.386,2’nin üzerine çıkması durumunda endeks yeniden rekor seviyeye çıkmış olacak.

S&P 500 endeksinin en yüksek seviyedeki kapanışı bundan 120 gün öncesinde 19 Şubat 2020’de gelmişti. Bu tarihten sonrası ise korona virüs salgınının tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte endeks çok sert düşüşlere sahne olmuştu. %39’u aşan bir düşüş geçiren endeks 23 Mart tarihinde ayı piyasasının dibini bulmuştu.

Bu tarihten itibaren oldukça güçlenen endeks yükseliş için gerekli olan desteği ABD’de benzeri görülmemiş mali politikalar ve parasal destekten sağladı. Dünya çapında ekonomilerin yeniden açılması ve şirketlerle tüketicilerin korona virüs ortamına uyum sağlaması geri dönüşü destekleyen bir diğer önemli etken oldu.

Ekonomik aktivite, iş piyasası veya şirket bilançolarında geri dönüş halen tamamıyla sağlanmış değil. Fakat yatırımcıların iddiası ekonominin iyileşeceği ve borsaların yükselişini yönünde.

İkinci çeyreğin korkulandan çok daha iyi gelen şirket bilançoları S&P 500’ün yeniden rekor seviyelere yaklaşmasını sağlayan önemli bir değişken oldu. ABD Kongresi’nin korona virüs destek paketi konusunda henüz anlaşamamasına rağmen bu durum yatırımcıların ekonomiye ilişkin beklentilerini etkilemedi. S&P 500 endeksi yedi gündür üst üste yükseliyor ve geçtiğimiz 6 haftanın 5’ini yükselişle kapatmayı başardı. Endeks 2020’nin başına göre %3,9 değer kazanmış durumda.

Bir önceki rekora 120 gün önce ulaşan S&P 500 eğer rekor seviyeye tekrar ulaşırsa bu hızla tarihin en hızlı geri dönüşünü yakalayacak. Keskin düşüşlerin ardından S&P 500’ün tekrar rekor seviyelere ulaşması ortalama 1.542 günü gerektiriyor. Daha önceki rekor ise 310 günle 4 Mayıs 1967 tarihinde gerçekleşmişti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi bir süredir rekor seviyelere ulaşmış durumda. Endeks geçtiğimiz perşembe günü 2020 yılındaki 32. rekor kapanışına ulaştı. Dow Jones Endüstriyel Endeksi ise 12 Şubat tarihindeki rekor seviyesinin %7 altında seyretmeyi sürdürüyor.

Küresel borsalardaki yükseliş balon mu?

 

Balon piyasasında yürümenin iki altın kuralı

 

Borsaların erken uyarı göstergesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)