E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların erken uyarı göstergesi---

Borsaların erken uyarı göstergesi

Borsaların erken uyarı göstergesi
10 Ağustos 2020 - 15:42 borsagundem.com

Wall Street teşvik paketi ve Çin anlaşmazlığına rağmen yükselmeye devam ediyor. Wells Fargo Baş Stratejisti Chris Harvey borsalardaki düşüş sinyalini kısa vadeli faizlerin verdiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Kongresi’nde korona virüs nedeniyle görüşülen ikinci teşvik planı çıkmaza girmiş durumda ve ABD ile Çin arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. Fakat bu süreç S&P 500’ün tüm zamanların rekor seviyesine sadece %1 oranında uzakta olacak şekilde yükselmesini engellemedi.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler Cuma günü yardım paketi konusunda anlaşmaya varamadı. ABD Başkanı Donald Trump ise paketin yürürlüğe girmesi için başkanlık kararnamesi geçirmeyi düşünüyor. Bu süreçte Trump Çin ile olan ilişkileri bir miktar daha zora sokarak TikTok uygulamasının ana şirketi Byte Dance’ın ABD işlemlerini yasakladı.

ABD bankası Wells Fargo’nun Hisse Senetleri Birimi Baş Stratejisti Chris Harvey bu keskin atmosferin hisse senetlerindeki ralliyi engelleyecek harekete geçirici bir süreç olduğunu düşünmüyor. Buna karşın baş stratejist borsadaki yükselişi engelleyecek daha değişik farklı bir göstergenin altını çiziyor.

Harvey CNBC’ye verdiği röportajda, “Daha fazla endişelendiğimiz şey negatif faiz oranlarının geri gelmesi, bize göre politik risklerin düşük fiyatlandırılması ve okula dönüşün oldukça fazla uyumluluk ve başlangıç sorunu olması. Bu durum ekonomide ve iş piyasası görünümünde önemli bir rol oynayabilir” ifadelerinde bulundu.

Erken uyarı göstergesi kısa vadeli faiz oranları

Baş stratejist hisse senetleri piyasalarındaki toparlanma rallisine ilişkin olumsuz geri dönüşlerin oluştuğuna dair işaretleri izliyor.

Harvey röportajında konuya ilişkin, “Piyasanın toparlanmasıyla kısa vadeli faizlerin dramatik bir şekilde düştüğünü gördük. Bu yakın zaman için olumlu bir işaret. Bize insanların daha yapıcı bir hale geldiğini gösteriyor. Piyasaların ayı piyasası işaretlerinden temizlendiğini de görünebiliyor. Fakat bu bize aynı zamanda ciddi kapsamda kısa vadeli faizlerin yükselebileceğini de gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo’nun verilerine göre S&P 500’ün kısa vadeli faiz önceki hafta %3,1 seviyesindeydi. Bu oran haziran ayı ortalarında %3,3 olarak görünüyordu. Kısa vadeli faiz ABD’de özellikle kamu hizmetleri, sağlık sektörü ve finansa sektörü alanlarında düşük gözlemleniyordu.

Harvey, “Genellikle gördüğümüz en kötü satışlardan bazıları kısa vadeli faizin çok düşük seviyelerden yükselmesiyle gerçekleşir. Ki şu anda gördüğümüz şey de bu. Tek başına bir belirleyici olmasa da bu bir endişe. Bu endişe piyasanın yavaşça yükseldiği gördüğümüz bir dönemde gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Wells Fargo’nun S&P 500 için beklentisi 3388 puan. Harvey endeksin Kasım ayı seçim atmosferine girmeden önce bu seviyeye ulaşabileceğini öngörüyor.

Küresel borsalardaki yükseliş balon mu?

 

Balon piyasasında yürümenin iki altın kuralı

 

TikTok’a ABD'den yeni talip

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)