E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSon 10 yılın en başarılı 4 halka arzı---

Son 10 yılın en başarılı 4 halka arzı

Son 10 yılın en başarılı 4 halka arzı
25 Aralık 2019 - 17:55 borsagundem.com

Forbes seçimini yaptı: General Motors, Facebook, Alibaba ve Spotify…

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın önde gelen ekonomi dergisi Forbes son 10 yılın en önemli halka arzlarını inceledi. Amerikan borsalarında geçtiğimiz 10 yılda 1689 halka arz gerçekleşti. Araştırma şirketlerinin verilerine göre toplamda 435 milyar dolarlık gelir elde edildi. Halka arzları teknoloji firmaları sırtladı.

General Motors

Batmanın eşiğinde olan otomobil devi, Amerikan hükümetinin kurtarma planınnı hayata geçirmesiyle borsada şahlandı. Kasım 2010’daki halka arzıyla değerini 20,1 milyar dolar artırdı. Şirket ekonomik krizin bittiğinin sembolü olarak gösterildi.

Facebook

Facebook’un borsalardaki başarısı diğer teknoloji şirketleri de etkiledi. Amerikan borsalarında teknoloji şirketlerinin başarısına önderlik etti.

Alibaba

Alibaba 2014’te New York borsasının halka arzlarında tarihi rekor kırdı. Şirket diğer Çinli teknoloji firmalarının ABD borsasına girmesi için fırsat oldu

Spotify

Spotify halka arzında Wall Street’teki büyük şirketleri kullanmamasına rağmen son 10 yılın en büyük halka arzlarından biri oldu. Slack bu yıl Spotify’ın modelini benimserken, Airbnb de gelecek sene için bu modeli kullanacağını belirtti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)